SKIX Games – Slopestyle

Dette års X Games har virkelig vist sig fra sin overraskende side, og slopestyle var ingen undtagelse. læs hvem der tog det hele i finalen.
Redaktionen15 år siden1 min

I kvalifikationen viste Jon Olsson super stil og satte et gennemløb med hans signatur dobbelt flatspin, som han gjorde det i US Open. Men finalen var ikke rigtig hans dag, faldt på begge runs og nu var finalen så åben for alle konkurrenterne. Hvem skulle vinde den eftertragtede slopestyle guld. Endnu en skøn solbeskinnede dag i Aspen, ja man fristes til at sige at der ikke kunne være andet vejr i Aspen end Blue Bird ! (billederne taler for sig selv…)

 

 

 

 

Efter at Jon lavede 2 fucked up runs, lå den lige til højre bener for Sammy Carlson. Hele 92 point i første gennemløb, med afslutningsvis sw10 mute på sidste kicker. Jeg er sikker på at Sammy troede den var hjemme. Han lå flere point foran de andre. Men som de tidligere discipliner i X Games, så er intet afgjort før alle har kørt deres chance.

En anden konge af slopestyle er TJ Schiller men efter to skuffende gennemløb i kvalifikationen kom han ikke engang med i finalen.

 

 

Colby West er med til X Games for første gang, og det skulle vise sig at han er et talent der vil komme lang på den stadig eksplorerende ski scene, da han satte begge gennemløb til 90 point. Det må siges at være en kæmpe overraskelse for den 21 årige fra Canterbuty, NH. Han sluttede flot på podiet på en tredjeplads.

 

 

Vi skal finde dagens vinder et helt andet sted. En mand der har vundet mange Half Pipe konkurrencer, men aldrig slået rigtig til i slopestyle disciplinen. Han har kørt professionelt ski i vildt mange år, og var en af de første med en pro model twin tip. Frankrig ski ikon, Candide Thovex. Første gennemløb var usikker med et fald, men i andet gennemløb viste franskmanden, hvorfor han stadig er med helt i toppen. Han lagde ud med at smide switch 630 til box til hans velkendte sw10 clad true tail (stort set ikke andre der kan lade det grab).

 

 

Candide bedste resultat i X Games slopestyle sammenhæng var en 5. plads i 2003, derfor var glæder ganske svær at skjule ved den ellers ganske generte franskmand.

 

 

 

Slopestyle

1. Candide Thovex

2. Sammy Carlson

3. Colby West

4. Simon Dumont

5. Jacob Wester

6. John Spriggs

7. Andreas Hatveit

8. Charles Gagnier

9. Jon Olsson

10. JF Houle

 

 

Hop ind på espn og tjek Candide vinder gennemløb ud, men se også lige Colby West gennemløb der sikrede han tredje pladsen, virkelig flot når man tænker på det er hans allerførste X Games.

 

Candide Thovex link

Colby West link

 

Kilde: expn.com

Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.