WINDSURFVesterstrøm Vinder NM for tredje gang i træk

Jesper Vesterstrøm vandt guld ved de Nordiske Mesterskaber i Formula windsurfing i Sverige og er nu Nordisk Mester for tredje gang i træk. Præmien videregiver han til børn i Ghana, så de kan få skoleundervisning
Redaktionen14 år siden1 min
Pressemeddelelse
Søndag den 5. august 2008.
 
Jesper Vesterstrøm vandt guld ved de Nordiske Mesterskaber i Formula windsurfing i Sverige og er nu Nordisk Mester for tredje gang i træk. Præmien videregiver han til børn i Ghana, så de kan få skoleundervisning.

De Nordiske Mesterskaber blev afholdt i Båstad i Sverige fredag 3. til søndag 5. august. Vesterstrøm lagde stærkt ud fredag med at vinde de 2 første sejladser. Ved den tredje sejlads blev han nummer 2 og ved den fjerde tog han igen førstepladsen. Lørdag og søndag blev der ikke sejlet på grund af manglende vind, så Jesper Vesterstrøm tog guldet efter fredagens indsats. Han fortæller glædestrålende: ”Det er jo fantastisk at kunne sætte et punktum over 3 streger i træk, og det er fedt at markere, at man stadig er ovenpå ved de store stævner”.

De Nordiske Mesterskaber rangerer som et Level 3 Formula Windsurfing World Ranking event. Der var cirka 70 deltagere, som alle var de bedste windsurfere fra hele verden. De kæmpede om de åbne Nordiske Mesterskaber i disciplinerne Formula, RS:X og Freestyle. Resultater fra stævnet findes her http://www.storabla.se/?id=3745

Som Cottonfield Sports Hero har Vesterstrøm sammen med andre atleter fra otte andre forskellige lande sat tre mål, som skal nås inden august 2008. For hvert mål, en Sports Hero opnår, giver Cottonfield fattige børn i Ghana et undervisningsforløb, hvor de lærer de basale ting som at læse, skrive og regne, så de kan klare sig i deres nærmiljø. Det første mål for Vesterstrøm var guldmedaljen for de Nordiske Mesterskaber. Så efter at have opnået dette mål, kan Vesterstrøm glæde sig over, at der nu kommer ca. 20 børn i skole gennem Cottonfields School for Life sponsorship. Læs også Sports Hero Rikke Rønholts arbejde med School for Life her:http://www.rikkeroenholt.dk/RA-School%20for%20life.htm

Jesper Vesterstrøm beretter om det at være Sports Hero og at have valgt at tilføje et humanistisk aspekt i sin professionelle sportskarriere: ”Rent mentalt giver det en ekstra dimension. I stedet for bare at sætte mig et sportsligt mål, som jeg har gjort tidligere, så ved jeg nu, at der er nogle børn, der får glæde af min førsteplads. Jo flere mål, vi kan nå, desto flere børn kan vi hjælpe til at få den nødvendige skolegang”.

Jesper Vesterstrøm når dog ikke at hvile på sine nordiske laurbær, førend han i den kommende uge stiller op igen til Euro-Cup i (www.engadinwind.com) og ugen efter til Baltic Cup stævnet i Tallinn, Estland d. 13. til 18. august.

 

Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.