SKISne-overblikket fra skiinfo

Redaktionen12 år siden1 min

Skiinfo kan i denne uge berette om fine pisteforhold i Østrig og Schweiz og om en god start på sæsonen i Skandinavien og Amerika.

Sidste uges massive snefaldpå Østrigs gletschere har bevirket, at pisteforholdene på alle åbne områderifølge skiinfo.dk skulle være tæt på perfekte, når man tager årstiden ibetragtning.  Hintertux, Molltal, Pitztal, Solden, Stubai og Tux meldersåledes alle om op til 1.5m sne,  hvoraf det meste er friskfaldet nysne.Skisportsstedet Planai ved Schladming åbnede i denne uge, og det samme gjordeSeefeld, hvor det østrigske landshold i skiskydning netop er ankommet for attræne op til Vinter OL på områdets mange langrendsspor.
Sölden lægger i den kommende weekend pister til den Alpine World Cups førsteafdeling, så sidste uges snefald kom på det helt rigtige tidspunkt. Området kanbryste sig af 55cm sne, hvilket skulle være mere end rigeligt i forhold tilafvikling af stævnet.
I Schweiz går det også fremad, og landets to åbne skiområder, Saas Fee ogZermatt, modtog begge en del nysne i ugens første dage.  Det samme gjordeEngelberg, der forventer at åbne pisterne for skiløb i weekenden. Engelberg kanpt. Tilbyde to lange røde pister, der serviceres af to t-lifter og ensekspersoners stolelift.

I Skandinavien har man hidtilhaft en super god start på sæsonen 09/10. Skisportstederne i Norge og Sverigeåbner på livet løs, og endnu nordligere kunne man i sidste uge tage hul på denfinske sæson, da Ruka åbnede dørene for skiturister.  I den kommende ugevil fem andre ressorts ligeledes åbne pisterne for gæster, blandt disse ersvenske Funasdalen, som i disse år siges at være et af Sveriges førendeskisportsteder. Der er generelt faldet en del sne over Skandinavien i løbet afde forgangne uger, og det bliver spændende at se, om vejrguderne kan holdekadencen.

På detnordamerikanske kontinent er man nu oppe på fem åbne skisportsteder. Blandtdisse finder man to af kontinetets aller største og mest besøgte ressorts,califoniske Mammoth ived vestkysten, og Sunday River i staten Maine i denøstlige del af landet. I Sunday River kan man for tiden stå på ski ganskegratis, dog kun indtil sæsonen kommer rigtig igang. Begge ressort åbnede islutningen af sidste uge, og omend Mammoth officeilt stadig er tilgængeligt, erområdet de facto lukket ned, da man vil udnytte et pludseligt fald itemperaturen mandag til at producere mere sne, så pisternes baser er bedrerustet frem mod højsæsonen.

Squaw Valley i California fejrer i år 60 års fødselsdag, og snemæssigt ser detrigtig fornuftigt ud i regionen lige nu. Talskvinde Savannah Cowley harfølgende kommentar om den seneste tids udvikling i vejret:

“Disse tidlige snestorme er ideelle i forhold til den forestående sæson”Hun fortsætter “Sneen er meget fugtig, og vandet bliver absorberet ned ijorden, hvilket er helt perfekt i forhold til opbygningen af en god base underpisterne. I modsætning til regn ligger våd sne længe nok på jorden til atvandet kan blive absorberet ordentligt i jorden, hvilket er optimalt, når derfalder ny sne, som skal integreres i basen. Så vier glade i disse dage!”

Læs mere på www.skiinfo.dk

Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.