PULSNysne til hele verden

Redaktionen12 år siden1 min

Skiinfo.dk kan tirsdag berette at mange skisportsområder i hele verden rapportere om rigtig megen sne den forgangne uge. Det giver et perfekt fundament for vintersæsonen 2010/2010. Mange ressorts har fremrykket deres åbningsdag på baggrund af sneforholdene. Blandt dem finder du Breckenridge og Cortina. Derudover melder Whistler i Canada at de åbner terrænet seks dage tidligere en planlagt. I Europa er der også masser af ”early season” muligheder. I Pyrenæerne blev der i denne uge rapporteret om 60 cm nysne og i Skotland tiltrak Caimgorn bjerget over Aviermore mere end 200 mennesker til sin åbningsdag i lørdags.

– En meter sne på en uge i St Moritz, Schweiz.
– 60cm sne i Pyrenæerne.
– Whistler og Vail åbnede i fredags – sidstnævnte rapporter 90cm nysne gennem de sidste 7 dage.
– 30cm sne i Norge.

Østrig
Mange skisportsområder i Østrig er ved at åbne.  De har fået en stor mængde nysne de sidste par dage. Kaunertal gletscheren i Tirol rapporterede 26 cm sne i onsdags, hvilket bringer den samlede snedybde på gletscheren til hele 175cm (otte skilifter er i funktion). Ydermere har Sölden i denne uge udstedt ”powderalarm” med 25 cm nysne af den bedste kvalitet.

Frankrig
Usædvanlige varme temperaturer er blevet målt i Frankrig, men det kolde vejr er ved at nå frem til de franske alper. I øjeblikket sner det i regionen med på op til 45cm nysne (rapporteret i Montgenevre i de sidste 24 timer). Der er fladet 40 cm frisk powder i de franske Pyrenæer (La Mongie, Barèges og Peyragudes) og op til 25cm i de sydlige alper (Orcières 1850).

Tignes er stadig det eneste åbne skisportssted i Frankrig og området fik 15cm nysne tidligere på ugen. Det var endnu en forøgelse af snemængden, som nu er på hele 60cm. Tinges har seks pister åbne, i alt 14 km. Denne weekend åbner Val Thorens, der skal være vært for den første etape af Ski Force Winter Tour 2010. Denne tour er en samling af de største ski fabrikanterne fra hele verden. Deltagerne har mulighed for at teste sæson 2010/2011 nye skimodeller gratis.

Italien
Den Italienske Presena Glacier melder de dybeste snemængder i verden med 3,4 meter. Mange andre skisports områder melder også om rigtig gode forhold. Heriblandt Cortina d’Ampezzo og Cervinia der åbnede i denne uge (50cm og 60cm). De skisportssteder der fik mest sne i denne uge var Alagna og Val Senales.

Schweiz
Det har været en meget snerig uge i Schweiz, der for øjeblikket besidder 4 af de 10 dybeste snebaser i verden.

”Det sneede hele søndag og mandag, så bjergsiderne er fremragende og i øjeblikket skinner solen hver dag” sagde Dieter Bogner fra St. Moritz.

Skandinavien
I Norge bød denne uge på 30 cm nysne. Skisportsstedet Voss melder den dybeste snemængde i landet netop nu med 60 cm.

Nordamerika
Med en uge til ”Thaksgiving” er mange nordamerikanske skisportsområder ved at åbne op for den nye sæson. Især områder i delstaterne Colorado, California og Utah melder om fantastiske forhold. Denne uge åbnede Breckenridge, Mammoth, Snowbird og Vail. Disse områder har haft snefald på op til 90cm nysne denne uge. Der er utallige af muligheder for  ”powder trips” i det amerikanske de næste par uger.

Mere Live info fra Skiinfo.dk:

–          Åbne skiterræner

–          Snefald sidste 7 dage

–          Top 5 snedybder

–          Snowfinder – hvor sneer det næste gang?

Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.