PULSNorge topper med snefald

Redaktionen11 år siden1 min


Det norske skisportssted, Voss, har denne uge igen fået det største snefald i Europa, helt op til en meter nysne. Snefaldene i alperne har fortsat været ret beskedne med lidt eller intet nysne i Frankrig og Italien. Det største snefald kom til Zugspitz i Tyskland, som fik 40 cm sne. Der forventes mere sne til alperegionen de kommende 48 timer.
  
Sneforholdene i Østeuropa er fortsat en smule udfordrende. Bansko i Bulgarien har kun en begrænset part af terrænet åbent og sne er nu en nødvendighed. World Cup løbet i Slovenien blev aflyst i weekenden på grund af for høje temperaturer.

– Norske Voss får endnu en meter nysne  (i øjeblikket Europas dybeste pulver).
– Ingen nysne til Alperne, Dolomitterne eller Pyrenæerne.
– Forholdene er stadig gode i Skotland.
– Verdens dybeste snebase finder du stadig i det vestlige Nordamerika.

 

Østrig
Siden sidste weekend er der kun faldet lidt nyt sne i Østrig. Det sidste store snefald i landet blev rapporteret i torsdags, da Ischgl og Serfaus udsendte powderalarm med 20cm nysne. Andre populære skisportssteder rapporterede også om 10cm  puder – heriblandt Obergurgl, Montafon og Hochkönig. St. Anton, Lech og  Zürs fik deres sidste portion sne i lørdags – 20 cm i løbet af en uge. Det er kun Sölden og Weißsee der har rapporteret op til 30cm.

Her kan du finde alle snedybder i Østrig.

http://www.skiinfo.dk/Snowreport-Snowdepth-All-Ski-Resorts/Austria-EAT-7693-en.jhtml

Frankrig
Det har stor set ikke sneet i Frankrig i den forgangne uge. De store skisportsområder melder dog om gode sneforhold – heriblandt Chamonix, Les Arcs, La Rosiere, Flaine og Alpe d’Huez.

Her er en liste over alle snedybder i Frankrig.

http://www.skiinfo.dk/Snowreport-All-Ski-Resorts/France-EFR-233-en.jhtml?orderBy=LIST_REPORTS_SLOPES_DEPTH

Italien
Der er ikke faldet meget sne i Italien de sidste par uger. Folgaria rapporterede om 10cm, Val Gardena 3cm. Presana Glacieren har fortsat mest sne i Europa med 450cm, Arabba har 330cm.

Her er en liste over alle snedybder i Italien.

http://www.skiinfo.dk/Snowreport-Snowdepth-All-Ski-Resorts/Italy-EIT-7693-en.jhtml

 

Schweiz
I Schweiziske Laax blev der i sidste weekend afholdt Europas største snowboard konkurrence, European Open 2011. Dette skisportssted fik 22 cm ny sne i løbet af 24 timer og har nu en snedybde på 160cm. I Davos faldte der 37 cm nysne. Derimod i Engelberg er der kommet 40 cm nysne i løbet af de sidste syv dage og de har nu den bedste sne i Schweiz med 270cm.

Ligesom resten af alperegionen har Schweiz ikke set meget til nysne i denne uge, men snefald forventes i de kommende dage.

Her kan du finde alle snedybder for Schweiz.

http://www.skiinfo.dk/Snowreport-Snowdepth-All-Ski-Resorts/Switzerland-ECH-7693-en.jhtml

 

Spanien & Pyrenæerne
Snedækket i Pyrenæerne er stadig en udfordring, da snebasen de fleste steder kun er mellem 60-90cm. To af Spaniens største feriesteder, Baqueria Beret og Formigal, udtalte at selvom forholdene var udfordrende var næsten hele terrænet åbent.

Du kan finde oplysninger om alle resorts i Andorra

http://www.skiinfo.dk/Snowreport-Snowdepth-All-Ski-Resorts/Andorra-EAD-7693-en.jhtml

Spanien

http://www.skiinfo.dk/Snowreport-Snowdepth-All-Ski-Resorts/Spain-EES-7693-en.jhtml

 

Norge
Norge har igen fået det største snefald i Europa denne uge. Skisportsstedet Voss melder om dobbelt så meget sne som mange steder i Alperne. Deres snebase befinder sig nu på 230 cm. Geilo er på andenpladsen med 55cm. Der hersker ingen tvivl om at du finde den bedste powder i Voss i øjeblikket.

Her er en liste over alle snedybder i Norge.

http://www.skiinfo.dk/Snowreport-Snowdepth-All-Ski-Resorts/Norway-ENO-7693-en.jhtml

Redaktionen

One comment

  • Nick

    januar 27, 2011 at 4:06 pm

    Desvärre har Voss haft meget varm vejr. Var der mandag-tirsdag ocg det regnede halvejs op til toppen. Tirsdag i Myrkdalen böd dog på sol men en del skare. Men rigtigt fine muligheder ude på vestlandet.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.