SKIDM2011: Hans-Jakob Brandt dansk mester i slopestyle

Redaktionen10 år siden2 min

Som vejrudsigten lovede vågnede deltagerne op til fuld solskin denne tirsdag morgen hvor danmarksmesteren i slopestyle skulle findes. Det blæste en del hen ad formiddagen men det forhindrede ikke deltagerne allerede under opvarmningen at sætte en høj standard. Det er tydeligt at se at det generelle danske freestyle niveau virkelig er blevet højnet siden forrige år.

Klokken 10.30 gik kvalifikationen i gang og med en aftaget vind blev der lagt hårdt ud allerede fra start af. Banen der skulle paceres var et up-rail som første hit efterfuldt af den kreative snowboks fra X-games med forskellige muligeheder. Til sidst kom de to kickers hvor moneytricks’ne virkelig skulle vises.

Hver rider havde 3 runs i alt hvorfra det bedste talte. Herefter gik 8 herrer videre til finalen sammen med alle de deltagende juniorer og damer. Trine DJ kørte overlegent i kvalifikationen og gik videre som 1’er efterfulgt af Maya Casier som begge gav den fuld gas med 3’ere og 5’ere på de to kickers i bunden.

På juniorsiden imponerede den blot 13 årige Tobias Ingversen med at cleare det store rainbow cannon rail fra X-games snowboksen samt flotte 3’ere på kickers, i mens Jacob Gramtorp og Thomas Trads viste rigtig gode takter.

På herresiden var Rasmus DJ gået videre på førstepladsen efterfulgt af Dennis Hannesbo og Hans-Jakob Brandt som henholdsvis nummer 2 og nummer 3. Rasmus havde kørt 3 sikre løb var dermed sikkert i spidsen før finalens to sidste afgørende runs. Derudover havde hele 4 riders fået samme score i kvalifikationen og lå placeret fra nummer 6 til 9. Beslutningen blev, at alle 9 riders skulle gå i finalen i stedet for at skulle skære ned til 8 som oprindelig planlagt.

I finalen blev der steppet fuldt op til trods for at det varme vejr havde sænket farten i sneen. Mange nye unge talenter er kommet frem, og de viste at de er fremtiden i dansk freestyle ski. Blandt andet præsterede Mathias Veggerby i sit andet finale run at rive en double cork rundt på banen største kicker, men måtte se sig selv ryge en tur i sneen. Rookie Frederik Højgaard som går på skigymnasie i sverige smed nogle solide runs der blandt andet indeholdte cork 7 tail til rodeo 5 japan på de sidste kickers og endte med at give ham en flot femte plads.

Den efterhånden rutineret Johan Duus havde også 2 stabile runs med teksniske tricks på snowboksen samt rodeo 5 japan til switch 9 på de sidste kickers hvilket gav ham en sikker sjette plads. Young gun Simon Knudsen var også imponerende godt kørende med både front- og blindside 450 af up railet og rainbow cannon railet. Simon havde oveni super gennemført stil på kickers i sine switch cork 5’ere og bio 7’ere, men måtte dog sætte en enkelt hånd i sin landing og blev placeret som nummer fire blot 1 point fra en podie placering.

Dermed skulle podiekampen endnu en gang stå mellem de tre danske rutineret giganter som også var gået videre fra finalen som top 3. Desværre kunne Rasmus DJ ikke helt leve op til sit niveau fra kvalifikationen og måtte til trods for et par udmærket løb se sig placeret på en tredje plads. Dennis Hannesbo rykkede derefter ind på podiets næste højeste trin efter et par gode sikre runs som altid har kendetegnet nordjydens skiløb.

Det var derfor ingen tvivl om at det var Hans-Jakob der for andet år i træk skulle være dansk mester i slopestyle. Han kørte i finalen nogle super runs som blandt andet indeholdte ”270 på 450” af det øverste rail, 270 på downboksen ved sneboksen samt flat 9 tail til cap 9 på de sidste to kickers.

På juniorsiden blev det som forventet Jacob Gramtorp der løb med sejren efter nogle gennemførte stilet løb. Han skal nu således forberede sig på at køre senior klasse næste år. På damesiden løb Trine DJ med sejren efter 2 overlegne finaleruns som blandt andet indeholdte 5’er til switch hits på den sidste kicker.

Danmarksmesterskabet i slopestyle endte dermed i en stor succes der virkelig viste et dansk freestyle niveau i udvikling. Næste gang det går løs er på torsdag hvor danmarksmesteren i Halfpipe skal findes. Derfor er dagen i morgen sat af til træning i halfpipen, så hold øje med Riders.dk for at se hvad der går ned action der.

Her til sidst kan i se den samlede resultatliste med score fra finalen i slopestyle.

Junior:

1. Jacob Gramtorp                                            52

2. Oliver Hartmann                                            43

3. Tobias Ingversen                                          36

4. Thomas Trads                                               31

Damer:

1. Trine Dalberg Jørgensen                           49

2. Maya Casier                                                  41

3. Colette Tao Birk                                            23

Senior:

1. Hans-Jakob Brandt                                     84

2. Dennis Hannesbo                                       79

3. Rasmus Dalberg Jørgensen                      74

4. Simon Knudsen                                            73

5. Frederik Højgaard                                        70

6. Johan Duus Terkelsen                                67

7. Rasmus Eilertsen                                         59

8. Mathias Veggerby                                        58

9. Rasmus Faber                                              54

Alle fotos: Riders.dk / Alexander Vissing

Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.