SKIDM2011: Dennis Hannesbo dansk mester i halfpipe

Redaktionen10 år siden2 min

Tilskuere såvel som kamerafolk i Tignes har i dag været vidne til den mest intense halfpipe konkurrence til dato i dansk skiløbs historie. Dagen var som kendetegnet for hele DM ugen fyldt med solskin, og mange tilskuere var mødt op i bunden af pipen for at nyde dagens action.

Formatet var her til morgen blevet lavet om således at alle deltagere kørte 2 timers træning indtil frokost. Herefter havde hver deltager 2 træningsløb inden de 3 afgørende finale løb hvor det bedste talte. Dommerne dømte ud fra 50/50 i højde/teknik, altså vægtede teknik og højde lige meget. Derudover blev deltagerne bedømt på deres 6 bedste hits uanset hvor mange hits de havde i alt.

Finalen var den mest spændingsfyldte i dansk halfpipe historie. Den rutineret herre og forhåndsfavorit Nikolaj Vang lagde sig hårdt i spidsen fra start med sine karakteristiske høje airs, gennemført stil samt 5’ere i begge sider af pipen. Efter to sikre runs førte han før sidste gennemløb. Bag ham var Rasmus DJ der for første gang nogensinde stiller op i DM i pipe. Til trods for hans manglende højde over lippen smed han 5’ere, flatspin 5 samt en 7’er og placerede ham som nummer 2 før sidste gennemløb. Young gun Mathias Veggerby havde smidt et super run med høje alley oops, 5’ere samt en flair, og var dermed overraskende nummer 3 inden sidste gennemløb.

De to andre favoritter Johan Duus og Dennis Hannesbo havde ikke den bedste start. Duus havde efter et dårligt første løb kørt rutinen ind og satte et safe andet løb som placeret ham som nummer 4 med blot et enkelt gennemløb igen. Hannesboe styrtede i både hans første og andet run og var dermed skuffende sidst placeret inden finalenløbet.

Der var dermed lagt i ovnen til et spændingsfyldt sidste og afgørende gennemløb. Dennis Hannesbo skulle køre først da han var placeret sidst. Han var nød til at satse alt og kørte det store maskineri i stilling bestående af høje alley oops og en kæmpe 5’er – alle med massiv højde og perfekt stil. Han sluttede hele festfyrværkeriet af med det nok mest tekniske set i dansk pipe historie til dato, nemlig 7’er til swich 7’er på de to sidste hits. Med hans perfekte gennemløb lagde han dermed pres på resten af deltagerne.

Johan Duus som jagtede sin podieplacering fra sidste år var også nød til at satse hele butikken. Han kvitterede sit sidste gennemløb med at smide en perfekt 9’er på andet hit efterfulgt af en massiv flair på 3’er hit samt stilede 5’ere i bunden. Der herskede ingen tvivl om at dette gennemløb lå til en podieplads.

Nikolaj Vang som førte inden det afgørende gennemløb var udmærket klar over, at han var blevet skubbet ned af vinderskamlen af både Duus og Hannesboe, og var derfor også nød til at satse stort. Han gik all in med massiv højde i toppen men måtte desværre se sig selv ryge en tur i sneen i hans 9’er midt i pipen. Dermed var Dennis Hannesbo dansk mester i halfpipe 2011 efterfulgt af Johan Duus som nummer 2 og Nikolaj Vang som nummer 3 efter den mest intense finale nogensinde i dansk halfpipe historie.

Hos damerne blev der også givet fuld gas. Maya Caiser var godt kørende med alley oops begge veje samt 3’ere til switch 1’ere og switch 3’ere. Det var dog Trine DJ der atter i år løb med titlen efter nogle sikre gennemløb med alley oops og flotte 5’ere.

Hos juniorene imporende blot 13 årige Tobias Ingversen endnu engang med at smide 5’ere og alley oops. Thomas Trads rykkede ind på en anden plads efter nogle stabile runs med sig signatur handplant i bunden. Det endte dog med at være Oliver Hartmann der løb med sejren efter et  gennemløb med imponerende højde og en massiv 5’er.

Endnu en succesfyldt konkurrence er blevet afviklet under danmarksmesterskabet i freestyle i Tignes. Her til sidst kan I se den fulde resultatliste fra DM i Halfpipe 2011 samt en video fra de 3 bedste finale løb. I morgen går det ned med den sidste konkurrence hvor danmarksmesteren i Big Air skal findes, så stay tuned på Riders.dk

DM i Halfpipe 2011 – Top 3 finale løb

[vimeo]http://vimeo.com/21447657[/vimeo]

Alle fotos: Riders.dk / Alexander Vissing

Redaktionen

2 comments

  • meldgaard

    marts 24, 2011 at 8:56 pm

    Flot artikel V-mand 😉

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.