SKIDM2011: Highlights og historier fra en actionfyldt uge

Redaktionen10 år siden1 min

DM-ugen er nu veloverstået og de sidste riders ankom sidste nat med en 6 timer forsinket bus fra Thingaard rejseselskab. Trods den lange og kedelige bustur hjem har dette års danmarksmesterskab i freestyleski i manges øjne været det bedste nogensinde. Riders.dk har samlet en gruppe highlights samt mindre nyheder fra DM i Freestyleski 2011.

Bedste DM-forhold nogensinde

Der hersker ingen tvivl om at forholdende på alle måder var med arrangørerne i år. Fuld solskin hele ugen gav perfekte konkurrence forhold med varmt vejr og hurtig sne. Derudover var slopestylebanen og halfpipen fra Euro X-games den bedste DM-deltagerne nogensinde har kørt på, og det kunne tydeligt mærkes på alle.

De tre konger af dansk freestyleski deler medaljerne lige over

I år skete der noget helt specielt i fordelingen af guldmedaljer. For første gang nogensinde præsterede de tre konger af dansk freestyleski, Rasmus DJ, Hans-Jakob Brandt og Dennis Hannesbo nemlig at vinde én disciplin hver. Hans-Jakob tog sig af slopestyle, Dennis af halfpipe og Rasmus af Big Air. Især hos sidstnævnte var glæden over guldet stor da vi skal tilbage 2008 før Rasmus sidst har vundet sådan en medalje til DM.

Johan Duus imponerede endnu en gang

Stortalentet Johan Duus Terkelsen imponerede endnu engang under dette års DM med hele 2 podieplaceringer, en sølvmedalje i Halfpipe samt en overraskende bronzemedalje i Big Air. Hvad der gør det hele endnu mere imponerende er at dette blot var Johans anden uge på ski i år udover lidt Vallåsen og Underground Jib Arena. Vi tør slet ikke tænke på hvor skarp han bliver til næste års DM da han rejser på sin første sæson til vinter.

Alexander Tyron alvorligt kvæstet

22-årige Alexander Tyron var efter en lidt skuffende slopestyleplacering om tirsdagen taget op i den offentlige park om onsdagen for at træne frem mod DM i Big Air. Her overroterede han et Superman Frontflip på parkens store kicker og slog skistaven op i maven. Alexander begyndte efterfølgende at hoste blod op og hans puls begyndte at falde. Han ligger pt. stadig på hospitalet i frankrig men er nu vurderet uden for livsfare, dog med en sprængt milt og ødelagt nyre. Vi ønsker alle Alexander god bedring!

Simon Knudsen tæt på stort gennembrud

Det 17-årige stortalent vil måske tænke tilbage på dette års DM med blandende følelser. Simon var nemlig i alle discipliner han stillede op i blot 1 point fra en podieplacering, og ærgrelsen var dermed stor. Det står dog klart efter at have set Simon køre denne uge, at han er en direkte udfordrer i slopestyle til de 3 sædvanlige gengangere på podiet.

Uhyrlig tæt på danmarks første double cork i konkurrence

En anden 17-årig som også skabte sig meget omtale i Tignes var Århusianeren Mathias Veggerby. Han gik all in under slopestyle og forsøgte en double cork, dog uden held. Han gav den endnu et forsøg under Big Air og var uhyrlig tæt på at lande en double cork 12, hvilket havde været danmarks første af netop det trick samt danmarks første double cork i en konkurrence.

Talenterne presser på toppen

Udover de førnævnte riders som alle presser på de tre sædvanlige podietagere, viste dette års DM, at talenterne er på vej op og klar til tage udfordringen op med de store drenge. Man kan bare tage et kig på resultatlisten i Big Air hvor 5 riders ligger indenfor 3 point af hinanden og dermed en podieplacering. Rookies som Frederik Højgaard viste gode takter og imponerede blandt andet med en flot 5. plads i slopestyle. Det bliver spændende at se hvor det danske niveau er taget hen næste år.

Malk de Koijn afslutter en fantastisk uge

For at afslutte en perfekt uge var der fredag aften Malk de Koijn koncert på diskotek Melting i Tignes. Koncerten var den eneste de næste 7 måneder frem og gav det tætpakkede publikum en forsmag på nogle hidtil aldrig før spillet sange.

Som en lille genganger kan i her til sidst endnu en gang nyde de små videoer som RAD Film hurtigt har bikset sammen fra sidste uges action i Tignes. Hold desuden øje med Riders.dk de næste dage for billedgallerier fra de tre discipliner.

Alle fotos: Riders.dk / Alexander Vissing


[vimeo]http://vimeo.com/21358226[/vimeo]

[vimeo]http://vimeo.com/21654906[/vimeo]

[vimeo]http://vimeo.com/21443049[/vimeo]

[vimeo]http://vimeo.com/21447657[/vimeo]

[vimeo]http://vimeo.com/21493537[/vimeo]

Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.