SNOWBOARDDM2011: Simon Houlind dansk mester i Big Air

Redaktionen11 år siden1 min

Mørket var faldet over de norske fjelde og klokken nærmede sig langsomt 21. Det betød dermed at det var tid til at finde Danmarksmesteren i Big Air 2011 i en spændende aftenfinale.

Det hele gik ned på selv samme kicker der tidligere på dagen var kørt kvalifikation på, og til trods for regnen som var begyndt at falde var sneen blevet hurtigere hen ad aftentimerne. Hver finalist havde 4 hits til at stompe sit vindertrick og der blev allerede fra første hit givet fuld gas fra alle.

På herresiden var det tydeligt at se, at alle finalister var tændt på at jagte en podieplads. Den altid sikre Niels Dawartz landede fire 7’ere, både med og uden grab, og det gav ham placeringen som nummer 5. Lige over ham fandt vi Patrick Horshauge der havde problemer i starten og styrtede sine 3 første hits. Han samlede dog sine kræfter til sidste hit, og belønnede sig selv med en plads lige uden for podiet takket være en helt clean backside cork 5

På podiets nederste trin fandt vi hemsedalbumsen Mikkel Jørgensen der med det tekniske trick cap 7 stalefish erhvervede sig en bronzemedalje. Andenpladsen gik til Team Grønlands altid stilede Michael Damgaard der gennem finalen viste gennemført sikker stil og teknik. Han stompede en sikker frontside cork 7 som gav ham sølvmedaljen.

Der var dog ingen som kunne røre stortalentet Simon Houlind der også tidligere i dag viste overlegen niveau gennem kvalifikationen. I finalen var han godt kørende med store stilede spins hvor en helt clean frontside 7’er med double grab gav ham titlen som Danmarksmester i Big Air 2011.

Der var yderlig fest i familien Houlind på juniorsiden hvor Simons lillebror Emil Houlind erhvervede sig en placering på podiets højeste trin efterfulgt af Marco Geisler og Andreas Gede på henholdsvis anden og tredjepladsen. Emil styrtede under første hit i træningen og slog ryggen og lavede blot straights air i sine 3 første finalehits. Han samlede dog modet til sidste hit hvor en svedig backside 3’er gav ham titlen som Junior Danmarksmester i Big Air 2011.

Det var alt hvad der gik ned i Vierlis park denne aften hvor alle finalisterne beviste at regnvejr ikke sætter en stopper for højt niveau. I morgen går det løs i en helt anden del af parken hvor danmarksmesteren i Boardercross 2011 skal findes. Stay tuned på Riders.dk!

Tekst og billeder: Riders.dk / Alexander Vissing

Redaktionen

2 comments

  • sofia

    april 7, 2011 at 12:59 pm

    GRATTIS GUBBAR 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.