SNOWBOARDDM2011: Simon Houlind tager hattrick med guld i Slopestyle

Redaktionen11 år siden2 min

Det var blevet lørdag i DM ugens forløb og dermed tid til kongedisciplinen Slopestyle efter dens udskydelse fra i går. I modsætning til den kraftige vind der havde hærgede de norske fjelde, var der i dag perfekt forhold bestående af ingen vind, høj sol og slushy forhold uden at sneen blev for langsom.

Efter riders meeting klokken 9 var konkurrencen klar til at starte og mange tilskuere var mødt op for at se hvem der skulle blive Danmarksmester i Slopestyle 2011.

Konkurrencen blev afholdt som en kvalifikation hvor hver deltager havde 3 runs til at vise sit bedste løb. Derefter sendte de norske dommere 7 herrer videre til finalen hvor deltagerne havde 3 afgørende finale løb. Alle Juniorer og damer var alle på forhånd gået i finalen og kørte dermed deres finale runs imens herrerne kørte deres kvalifikation.

Slopestylebanen var en af de bedste set i DM’s historie, og det er tydeligt at se at det gode samarbejde med Vierli har sat sit præg på banen. På første obstical havde deltagerne valget mellem et down-rør og en downboks. Derefter kom der en spine med et rør på tværs som sendte deltagerne videre til næste obstical, nemlig en cannonboks. Banen sluttede derefter af med to store kickers i træk. På hvert table var der desuden bygget en mindre kicker så alle kunne være med.

På juniorsiden blev niveauet presset til det yderste. Marco Geisler havde sikker stil på boksene og landede imponerende 5’ere og 3’ere på de små kickere. Det gav ham en velfortjent 2. plads der dog ikke kunne røre en varm Emil Houlind der pressede sit eget niveau helt til himlen. Men en kæmpe backside 3’er på den største kicker hev Emil guldet hjem og dermed titlen som Junior Danmarksmester i Slopestyle 2011.

På herresiden var der hård og intens konkurrence hele dagen igennem. Den altid sikre Niels Dawartz smed sit signatur backflip samt fede 5’ere og 7’ere. Det gav ham placeringen som nummer 7, og lige over ham rullede Joachim C. Hansen inde på en 6. plads takket være stilede 3’ere og 5’ere med grabs på kickerne samt et stabilt rail game.

Team Grønlands Rasmus Nielsen checkede ind på en velfortjent 5. plads hvor han blandt andet gjorde sig bemærket i sit altid stilet og uhyre tekniske rail og boks game samt kæmpe stilede backside og frontside 3’ere.

Straight out of Hemsedal kom Mikkel Jørgesen og placerede sig selv lige uden for podiet. Mikkel viste gennem hele dagen sikker stil med højt tekniske tricks på kickersne med backside 3’er til backside 5’er og måtte tage til takke med en 4. plads.

Det var derfor et andet medlem af Team Grønland der løb med bronzemedaljen. Michael Damgaard er navnet og han tager dermed sin anden medalje denne uge. Han viste som altid overlegent niveau på rails og bokse og sluttede af på de to store kickers med en enorm stilet frontside 3’er tail og en kæmpe cork 5’er.

På podiets næst højeste trin kunne vi se sidste års danmarksmester Casper Pedersen. Man kan ikke være andet end imponeret over Caspers placering da det er første gang han står siden sidste års DM. Casper haltede lidt efter på rail og boksene men smed cap 5 til frontside 7 på de to kickers, begge helt til bunden af landingen. Et stærkt titelforsvar fra Caspers side af, og han kan ikke andet end være tilfreds med sin sølvmedalje.

Der var dog ingen der kunne røre Simon Houlind som med dagens guldmedalje har lavet et hattrick til dette års DM ved at vinde alle tre discipliner. Simons vinder run bød på ”270 på” på down røret til backside miller flip 5 over spinen. På cannonboksen smed han ”frontside 1’er på – 3’er ud” før han sluttede hele festfyværkeriet af med frontside og backside 7’er med grab på de to sidste kickers. En glad og fuld fortjent vinder som nu også kan kalde sig sig Danmarksmester 2011 i Slopestyle.

Det var så slut fra dette års DM action i norske Vierli. Det har været en fantastisk uge med god stemning blandt alle og super forhold til konkurrencerne. I aften står den på DM pizzabuffet i Vierlis cafeteria før bussen til danmark ruller af sted i aften.

Tjek Riders.dk i næste uge for recap artikel samt kæmpe billedgalleri.

Peace out!

Tekst og billeder: Riders.dk / Alexander Vissing

Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.