SKIAnja Bolbjerg nummer 4 til Røldal Freeride Challenge 2011

Redaktionen11 år siden1 min

I weekenden blev den legendariske Røldal Freeride Challenge afholdt, og i år var der igen repræsentation af de danske farver. Anja Bolbjerg havde atter i år valgt at tage mod nord og var efter en solid gang skiløb gået videre til finalen som nummer 4 efter fredagens kvalifikation.

Finalen blev afholdt i lørdags og bød på fantastisk vejr med høj sol og varme temperaturer. Mange tilskuer var mødt op for kigge, og underholdningen bød på hotte nordmænd og suverænt skiløb.

Hos kvinderne var det amerikanske Jacklyn Paaso og svenske Janette Hargin som markerede sig mest med komplicerede linjevalg, høj fart og store drops. Desværre røg Janette en tur i sneen på den øverste del af facet, og Jacklyn erobrede dermed podiets øverste trin.

Anja Bolbjerg viste også imponerende niveau i finalen med adskillige drops under høj fart. Desværre var hun nede og kysse sneen blot én enkelt gang efter et stort drop, men kom dog hurtigt på benene igen og fuldførte sin linje. Anja endte med en placering som nummer 4 hvilket må siges at være flot med sådan et stærkt kvindefelt som i år har præget konkurrencen.

Hos mændene var niveauet imponerende højt hvor startgaten i finalens anledning var blevet rykket op i toppen. Den lokale helt Cato Lægreid gav resten af Røldal et showoff der blandt andet indeholdte en start hvor der blev droppet fra det ene klippeafsats til det andet ned over en lodret bjergside.

Desværre for Cato mistede han senere i sit run sin ene ski og blev dermed offer for hans egen opfundet regel til konkurrencen, nemlig at skulle drikke øl af sin inderstøvle. Der var dog andre som kunne beholde begge ski på, og Catos landsmand Dennis Risvoll endte med at erobre podiets øverste trin efterfulgt af henholdsvis Neil Williman og Björn Heregger på anden og tredje pladsen.

Aftenens prisuddeling og fest blev afholdt på Røldals Garasjen med efterfølgende efterfest i den lokale lade til solen stod op over de norske fjelde. Alt i alt havde Røldal Freeride Challenge været en succes præget af et højt skimæssigt niveau samt et fantastisk publikum.

Her til sidst kan I se resultatlisten fra lørdagens finale samt et billede af Anja Bolbjerg poserende i Røldal. Peace out!

Tekst: Riders.dk / Alexander Vissing

Billeder: digitalnatur.no / Sverre F. Hjørnevik

Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.