SKIBabycontainer, ulden vejblokade og norsk forelskelse

Redaktionen10 år siden1 min

Tour de france rytterne hjuler i disse dage for fuld pede, hvor bjerge ikke ses som en reel udfordring. Det er ikke hvad man kan sige om Riders.dk’s transportmiddel, en Kia Carnavel med tagboks, AKA Babycontaineren. Vi forlod det nu druknede København torsdag aften, og efter 13 timers kørsel med blot en 2-3 motorstop og adskillige fårs vejblokeringer op ad bjergpasset, nåede vi endelig Stryn sommerskicenter.

Stryn sommerskicenters sæson løber fra slut maj til midt juli, og efter at være blevet ramt af en enorm mængde nedbørugen forinden var forventningerne ikke de største. Vi er dog efter 3 dage blevet forelsket i denne norske skønhed, hvis natur er på fuld højde med udseendet af hunkønnet fra selv samme land.

Skiområdet består af to lifte, en stollift fra bunden af området op til breen og en t-lift som giver mulighed for at bringe dig et ekstra nyk op ad fjeldet. Tilsammen giver det 540 højdemeter at boltre sig på, og i modsætning til de klassiske gletsjere i alperne er her ingen spalter at falde ned i. Dermed er hele fjeldet åbent som din egen personlige legeplads med uendelige muligheder for kreative jibs og freeride.

Vi valgte det altid sikre defensive valg til vores skiløb de første dage: cruise rundt på bjerget, smide sikre jibs, og speedchecke alle større obsticals. Spørgsmålet var dermed, kan Stryn bruges?

Det ka’ det bestemt! Her er absolut ingen kø til liftene, et venligt personale der siger spar to samt gode sneforhold som på ingen måde er for slushy. I bunden af området er der beliggende en lille park indeholdende et par flatbokse, en flatdown-boks, et canon-rør, 2 små kickers samt en stor kicker.

Vi har indlogeret os på Strynsvatn camping som ligger cirka 30 minutters kørsel fra skiområdet. Her havde vores 4 mand store crew overvejet hvorvidt en tippi var løsningen, men valgte i stedet at indlogere os i en 70 kvadratmeter stor lejlighed af god norsk standard med fri trådløst internet og udsigt udover Strynsøen. Tilknyttet campingpladsen er der massere eftermiddags aktiviteter, f.eks. beachvolley, trampolin samt badebro med vippe til søen.

Stryn er kærlighed med første blik til trods for at regnen pt. siler ligeså meget som i København. Vejrudsigten lover dog heldigvis godt vejr de næste 2 dage, så vi har besluttet os til for alvor at stifte bekendtskab med Stryns fantastiske freeridemuligheder. Hold derfor øje med Riders.dk de kommende dage for næste update! Her til sidst kan I nyde et par ekstra lækre skud fra det smukke nord. Enjoy!

/ Vissing

Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.