SKITopture, personlig legeplads og guds skabelse

Redaktionen10 år siden2 min

Gud ville skabe verdens bedste legeplads af sne og han skabte Stryn! Det er i hvert fald den følelse et begejstret Riders.dk crew sidder med efter en vellykket uge ved Stryn sommerskicenter.

Som nævnt i sidste update, har området været tvunget til at lukke ned for sæsonen grundet pludselig stor snesmeltning. Vi havde dog været så heldige at få lov til at blive kørt op med liften om morgenen, og dermed få adgang til den øverste del af fjeldet hvor sneen stadigvæk er super.

Vi blev mødt om morgenen af et begejstret Stryn crew som fortalte, at i dag var den smukkeste dag de har haft hele sæsonen. Kort tid efter var vi kørt op med stolliften og hikede derefter de sidste 300 højdemeter langs t-liften og videre til toppen. Fabelagtig udsigt! Turen ned var en oplevelse for sig selv hvor sneen var dejlig kompakt og en ren nydelse at sætte sine sving i.

Det er en helt ubeskrivelig følelse at have hele bjerget for dig selv. Og når man så krydrer det med en blå himmel og Stryns natur, et det svært ikke at miste pusten. Efter at have hiket den øverste del af fjellet hele formiddagen kastede vi os over parken i bunden hvor vi måtte shape og bygge obsticals præcis som vi ville have det. En perfekt afslutning på en perfekt uge!

Men hvad er det så der gør Stryn så specielt i forhold til andre sommerskidestinationer? Norge lever jo desværre med rygtet om at være forfærdeligt dyrt i forhold til alternativet i alperne.

Dette er ikke tilfældet. Vores tur med 6 skidage, stor lejlighed, al transport og mad medbragt hjemmefra ligger lige omkring 3900 danske kroner, hvilket bestemt må betegnes som en fair pris. Oveni skal det nævnes at der ikke er nogle prisforskel hvorvidt du køber 6, 7 eller 8 dages liftkort.

Vi ankom lige det seneste til Stryn med hensyn til sneforhold. Normalt ligger deres sæson fra midt maj til midt juli og har åbent hver dag fra 10-16. I år var de dog desværre nødsaget til at lukke 1-2 uger før normal tid. Vi har fået fortalt at den bedste tid at komme er i starten af juni.

Man skal desuden være indstillet på et lidt mere ustadigt klima i forhold til i alperne. Det norske sommerklima har ikke ligeså mange solskinstimer som alperne, men til gengæld kører Stryn liften i alt slags vejr og alle temperature. Hvis der dog alligevel skulle være lukket er det ikke værre end at fjellet er super nemt tilgængeligt og lige til at hike.

Stryn Sommerski er et fantastisk område, og det skinner nu tydeligt frem hvorfor. Heroppe er der ingen smarte typer, ingen fancy kæmpebygninger og store gondoler. Nej, her kommer folk der er passioneret og som sætter pris på skiløb i verdensklasse.

Du har fjeldet som gud skabte det, 2 lifter og en enkelt servicebygning der både håndterer liftkortkontor, skiudlejning, shop og café. Tilsæt derefter et personale der brænder for at hjælpe dig, og du har opskriften på en fantastisk oplevelse. Det er derfor bestemt ikke sidste gang vi ligger vejen forbi Stryn Sommerski!

Her til sidst kan I som altid se lidt ekstra skud fra de seneste par dage. Peace out!

/ Vissing

Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.