SKISneen daler i Alperne

Redaktionen10 år siden1 min

Alperne oplevede i løbet af søndag et kuldefrembrud, som medførte at der i Schweiz, Sydtyskland og Østrig kunne opleves et massivt snefald. I områderne beliggende over 1.000 m faldt der stedvis op til en halv meter sne. Dette er et af de tidligste snefald længe, og medførte en del kaos flere steder i Alperne, hvor biler måtte trækkes fri, mens træer og elmaster knækkede under sneens vægt.

Hermed blev vintersæsonen 2011-12 skudt i gang under de bedst tænkelige vilkår. Stubai gletsjeren i Østrig kunne i går åbne terrænet med en snehøjde på 60 cm, hvoraf de 50 cm var frisk sne. På lørdag ventes de østrigske områder Dachstein, Sölden, Kitzsteinhorn,Pitzal og Kaunertal ligeledes at starte sæsonen med en halv meter nysne. Mens Tignes i Frankrig, Engelberg i Schweiz samt Cervinia i Italien åbner området i starten af oktober. I Copper Mountain og Breckenridge er sæsonen allerede godt i gang, her kunne de allerede i sidste uge reportere om frisk sne på tinderneog snekanonerne startes d. 26 september.

På den sydlige halvkugle,hvor foråret ellers så småt er på vej, fortsætter vintersæsonen lidt endnu. Den dybeste sne i verden kan lige nu opleves i Turoa i New Zealand, med en dybde på333 cm sne. I Perisher i Australien oplevede man i går et let snefald, så he rholdes sæsonen også i gang lidt endnu med 113 cm naturlig sne.

Lavtrykket, som medførte det massive temperaturfald i alperne, forventes dog at blive afløst i løbet af ugen, hvor varmere luft igen vil strømme ind, men sæsonen er hermed sat i gang med manér og ventetiden er omsider omme – sneen er kommet.

Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.