SURFDen afrikanske drøm

Redaktionen8 år siden11 min

Rejsefortælling af Anders Munk Andersen

Drengene Mike Hynson og Robert August turede tilbage i 1966 rundt efter ’the endless summer’. De fandt en del af det, de søgte nord for hovedstaden Dakar i Senegal. Dette kom der en film ud af, og hvis du endnu ikke har set ”The Endless Summer”, kommer her en opfordring. I filmen finder de N’gor Island og dermed spottet ’N’Gor Right’. Et spot velegnet til både long- og short boards.

Jesper Mouritzen har genopdaget spottet N’Gor Right. På den lille ø i Atlanten ud for Senegals kyst driver han Surfcamp N’Gor Island sammen med sin franske kæreste og deres lille datter Mia.

I sommer var jeg på vej hjem fra Uganda, men med interesse for surf slog jeg et smut forbi Senegal. Det blev til en uforglemmelig oplevelse med interessante mennesker, spændende kultur og kulinariske madoplevelser. Jeg kan varmt anbefale at opsøge nye surfoplevelser.

N’Gor Island har tre spots, et right og to left hander. Du har maksimalt et minut til stranden. Hvis du derimod tager til fastlandet i en pirogue(langbåd), åbner der sig et uspoleret senegalesisk surfmekka med beach breaks, point breaks, reef breaks, etc. Swells kan ramme kysten 310 grader fra sydøst til nordøst, hvilket betyder, at der altid er et spot, der virker for begyndere og øvede.

Blot 20 minutter i bil fra Dakar er der mulighed for at udforske andre kulturelle oplevelser end surf. Der er god mulighed for at udforske Senegal og få en masse gode oplevelser – musik, markedshandel, mad, etc. Jeg ankom til N’Gor, netop som en sydlig swell ramte kysten. Efter nogle måneder i Uganda uden fysisk aktivitet, blev det til noget af en udfordring, men for den øvede surfer vil det uden tvivl være en fantastisk oplevelse. Ouakam er stedet som fungerer når south swell rammer og et sted, der byder på fantastisk surf.

Nyd de flotte billeder

 

 

 

 

Redaktionen

One comment

  • Anders

    oktober 13, 2011 at 4:46 pm

    Det ser for fedt ud. Glæder mig til december hvor det bliver min tur i 14 dage!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.