SKISNOWBOARDCPH Open – vinterens startskud

Redaktionen9 år siden1 min

 

I starten af oktober blev en af vinterens mest spændende konkurrencer i dansk regi offentliggjort. CPH Open er navnet og afholdes i start december i norske Vierli. Ambitionerne er høje og humøret højt. Tilmeldingerne strømmer til, og der er stadig mulighed for at erhverve sig en plads før tilmeldingen lukker på mandag den 31. oktober.

Riders.dk har hevet fat i bagmanden, Christoffer Hove, for at få fat i alle detaljerne:

 

Hvad er CPH open?

CPH open er en ny big air event for både ski og snowboard, som afvikles den 3. december i Vierli terrengpark.

 

Hvad er konceptet?

Ideen med CPH open er at lave en super spektakulær big air event, men samtidig lade den være åben for alle uanset niveau. Jeg vil gerne give alle mulighed for at prøve at deltage i en stor og professionelt anlagt event, og samtidig få nogle gode dage i en fed snowpark.

 

Hvad er det specielle ved CPH open?

Ved DM i snowboard 2011, som også blev afviklet i Vierli, prøvede vi for første gang at lave en big air konkurrence om aftenen. Jeg syntes det var vildt fedt at kører i mørket på en oplyst kicker og har lige siden gået og fået mange ideer til hvordan man kan gøre en sådan event mere spektakulær – og heldigvis er Vierli Skicenter nu gået med til at afprøve nogle af disse ideer.

 

Kan du løfte sløret for nogle af disse ideer?

Jeg snakker for tiden med at firma i Norge, som laver scene shows til koncerter og lign. (de lavede bl.a. scene showet da Prince for nylig gav koncert i Oslo) og sammen prøver vi at finde ud af hvordan mine ideer kan blive til virkelighed. Alle detaljerne er ikke helt på plads endnu, men en af de ideer vi arbejder med er brug af flammekastere til at ‘affyre’ nogle 2-3 meter høje ildsøjler samtidig med at deltagerne flyver over hoppet. Jeg er meget spændt på hvad vi kan finde ud af, men en ting er i hvert fald helt sikkert – det skal nok blive spektakulært og vildere end det vildeste vi tidligere har set til en dansk event.

 

Hvordan er ideen bag CPH open opstået?

Jeg har længe gået med ideen om at lave en sæsonåbningsevent – dels fordi jeg altid selv går og længdes efter at komme i sneen på dette tidspunkt og dels fordi der ikke er andre tilbud til de danske skiers og snowboarders på dette tidspunkt.

 

Hvordan arrangeres turen derop?

Hareskoven skiklub ville gerne lave en weekendtur tidligt på sæson til deres freestylegruppe og da Vierli terrengpark de sidste to år har været den først park som åbner i Norge, og samtidig i år åbner et nyt koncepthotel med egen skatepark og andre super fede faciliteter til en grupperejse, valgte de at lave en tur derop i starten af december – og så var det jo pludseligt helt oplagt at lave CPH open samtidig med Hareskovens tur.

 

Der kan læses meget mere om koncept, pris osv. på http://cphopen.snowboard.dk/. Tilmeldingsfrist er mandag den 31. oktober.

 

Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.