SHERIDERSSophie Sølling går efter guldet

Redaktionen8 år siden11 min

 

I fredags kvalificerede den danske skicross løber Sophie Fjellvang Sølling sig til finalen i dette års udgave af Vild med Dans. Hun har de sidste fredage imponeret danskerne med sin enestående fysik og flair for dans. Gennem deltagelse i programmet danser Sophie skiløbet ind i danskernes bevidsthed, og skaber et nyt fokus og interesse for den danske skiscene.

I aften skal Sophie stå den endelige prøve i finalen, her kan hendes fortid som konkurrenceskiløber vise sig at blive afgørende. Med 20 guldmedaljer fra Danmarksmesterskaber i storslalom, slalom og super G, fem sæsoners deltagelse i world cup i storslalom, fem års deltagelse i verdensmesterskaber og OL deltagelse i Vancouver 2010 i, må Sophie være godt rustet til at håndtere spændingen på en finaledag.

 

 

Sophie har stået på ski siden hun var 12 år gammel, allerede som 15 årig blev hun udtaget til det danske juniorlandshold, året efter kunne hun som den første danske pige deltage i Ungdoms Vinter OL, siden har hun vundet adskillige medaljer i slalom, i 2006 skiftede hun slalomsvingene ud med den mere energiske og frie disciplin skicross, hvor hun i 2007 blev nummer fem i kvalifikationen og ni samlet. Sophies målsætning er en podieplads til OL i 2014.

Der kan herske forskellige holdninger om den medieeksponering Sophie skaber gennem Vild med Dans, men faktum er at hun skaber en opmærksomhed på livet som professionel dansk skiløber, og er med til at øge sportens udbredelse i Danmark.

God dans i aften Sophie!

 

af Sofie Kyed, Riders.dk

Redaktionen

One comment

  • RasmusDJ

    november 25, 2011 at 10:59 pm

    HURRAAAHHHH for Sofie!!! FLOT FLOT FLOT

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.