UncategorizedSnowboard VM 2012 i Danmarks baghave

Redaktionen10 år siden1 min

2012. Året for EM, Tour de France og OL – glem det. Det er i Oslo, det for alvor går ned, når byen 10. – 19. februar er vært for verdensmesterskaberne i snowboard. Her vil Chas Guldemond, Kelly Clark og Louie Vito smide svedige tricks  til højre og venstre i et freestyle-event af dimensioner.

 

 

Verdensmesterskaberne i snowboard i Oslo er det første mesterskab, der bliver afholdt af snowboardere siden 1999, og vil for fremtiden blive afvikle hvert 4. år. Det er udviklet og ejet af Ticket To Ride (TTR) og World Snowboard Federation (WSF). Folkene bag er prominente navne som Terje Håkonson, der i anledning af VM har sat sit eget event Arctic Challenge på stand-by.

Verdensmesterskaberne er ikke blot en enkeltstående konkurrence, men er en del af TTR World Snowboard Touren, hvor mesterskabet rangerer helt i top som et 6-stjernet event.

Konkurrencerne bliver afviklet i Wyller Multiarena i Oslo Vinterpark, som også årligt er vært for førnævnte Arctic Challenge. For blot få år siden var området ikke andet end et par blå løjper og en snekanon. Så tog Nike 6.0 affære. De lod nordmændene Silje Norendal og Gjermund Braaten invitere sine to teammates Peetu Peeroinen og Halldor Helgason til byen for at designe en park i absolut verdensklasse og med én af Europas blot 20 superpipes.

Gjermund Braaten og Silje Norendal er altså på hjemmebane i mere end én forstand, og selvom vi danskere ikke kan prale med at være repræsenteret stiller Skandinavien i stærkeste opstilling.

Som kickstart til finaleweekenden inviterer Terje Håkonson 20 stjerner til en monster quarterpipe-konkurrence afholdt i den legendariske Holmenkollen skihoparena. Her skal de prøve at slå hans verdensrekord på 9,8 meter – et luksus tillæg til det officielle VM, der udelukkende er et freestyle-event med publikumspleaserne halfpipe og slopestyle på programmet.

Når verdensstjernerne har smidt sine tricks og mørket falder over Oslo Vinterpark fortsætter festen i, hvad man fristes til at kalde verdens største afterskiby, Oslo. Kun et sneboldkast fra parken og pisterne ligger Norges hovedstad, der byder på nightlife i en klasse, der ikke bare kan hamle op med, men også i den grad kan konkurrere mod Alpernes berømte og berygtede afterskifester.

Vil du ikke gå glip af dette brag af et event, så hop på flyet, snup bilen eller tag en slapper på færgen. Det er så tæt på, at det næsten er til at tude over.

Du kan også prøve lykken og klikke ind på www.facebook.com/visitnorway.dk og deltage i konkurrencen om en weekend for to med alt betalt.

Læs meget mere om VM i snowboard 2012 på www.wsc2012.com/no/

Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.