SKIEn mand og hans projekt – 128,7 km/t?

Redaktionen10 år siden1 min

 

Vi befinder os på en bar i Les Deux Alpes i højsommeren 2010. Riders.dk er på Freestyle Academy, hvor norske Anders Backe er med som gæstetræner. Efter en øl i baren, begynder Backe at fortælle om et verdensrekordforsøg, han har i sinde at prøve kræfter med. Han vil være verdens hurtigste mand til at køre switch på ski. En øl bliver til to øl, hvilket bliver til en hel bowle – hukommelsen svigter og alt om rekordforsøg går i glemmebogen.

 

Det bliver atter sommer og destinationen er igen Les Deux Alpes i de franske Alper. Bar ”Smokey Joes” er skiftet ud med en solbeskinnet swimmingpool, hvor den ene røverhistorie efter den anden bliver udvekslet. Anders Backe er tilbage på campen, men nøjes med at lave fis og ballade, da en korsbåndsskade har sat ham tilbage. Backe fortæller, at verdensrekordforsøget er ved at blive sat i værk. Byen Virkesund, hvilket er Backes fødeby, skal være værtsby for verdensmesterskaberne i skiflyvning i februar måned 2012, hvilket vil være perfekt timing for sit verdensrekordforsøg. Hans mål er stadigvæk, at blive verdens hurtigste mand til at køre baglæns på ski. Målet er at nå omkring 100 km/t, hvilket vil bringe ham i Guinness World Records som ”Fastest Speed Skiing Downhill Backwards (Male)”.

 

I går aftes lykkes det Anders Backe at nå 128,7 km/t ned af skihopbakken i Virkesund. Riders.dk ønsker Backe tillykke med den nye verdensrekord, som han har lovet at fejre med en kæmpe vodka bowle!

Hvad Anders Backes næste projekt bliver må tiden vise..

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QKMCRZ6SL1U[/youtube]

 

Backe, som vi kender ham bedst – en gøgler af guds nåde….

 

Tekst//TroelsIversen

Foto//TroelsIversen//NRK

Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.