WINDSURFFantastisk Venø Water Stars

Redaktionen9 år siden1 min

Alt flaskede sig for Venø Efterskole, der stod for et fantastisk arrangement lørdag den 2. juni med konstant vind hele dagen, tre gennemførte konkurrencer, glade mennesker og høj blå himmel. Windsurfing når det er bedst.

Venø Water Stars-arrangementet er en årligt tilbagevendende begivenhed med rødder i NeilPryde’s Ø-Grandprix, men ligesom i 2011, var der i år også speed og freestyle på programmet. Freestyle-konkurrencen var tilmed annonceret som en del af DBO’s rangliste, men desværre valgte DBO umiddelbart inden stævnet at aflyse deres del af projektet, til skuffelse for både deltagere og arrangører.

Det afholdt imidlertid ikke 12 freestylesejlere fra at gennemføre en to timer lang konkurrence med noget af det bedste freestyle, der er set på dansk grund i lang tid. Ikke mindst fra vinderen Rasmus Øgelund fra Thurø, som henviste Jonas Knudsen og Sebastian Kornum til hhv 2. og 3. pladsen.

Rasmus Øgelund vandt freestyle.

Distancesejladsen øen rundt havde ikke færre end 47 startende, og mange valgte slalomudstyr på grund af den hårde vind, men Sebastian Kornum tog alligevel sejren på sit Formula board med 10.0 ms rig, og slog samtidig rekorden ved at sejle øen rundt på blot 36 minutter – svarende til en gennemsnitshastighed tæt på 25 knob. På 2. pladsen fulgteDanni Jakobsenpå slalomudstyr, og på 3. pladsen Christian Justesen på Formula.

Danni Jakobsen vandt speed

 

Sebastian Kornum vandt Venø Rundt i ny rekordtid.

Med samtlige deltagere i mål indenfor tre timer, var der også tid til en speedkonkurrence, som ganske enkelt gik ud på at nå den højeste topfart – målt på en vaskeægte pejler fra politiet!Danni Jakobsenfik noteret hurtigste topfart med Christian Justesen og Hans Frydendahl lige efter.

Efter speedkonkurrencen og præmieoverrækkelse var der igen tid til freestyle, denne gang en supersession med fotograf.

Et veloplagt team af lærere og elever fra Venø stod for afvikling af årets Venø Water Stars, som vil blive husket i lang tid – ikke mindst for de fantastiske surfforhold.

Komplette resultatlister kan ses på www.neilpryde.dk

Redaktionen

One comment

 • Mathias Lyngs

  juni 5, 2012 at 5:57 pm

  Lyder lækkert med et godt stævne.

  DBO blev aflyst af åbentlyse grunde.
  For at vi i DBO kan lave en eliminering, kræver det mindst 5 deltagere i en klasse, før at vi må gøre elimineringen tællende i ranglisten.

  Med kun 1 A sejler tilmeldt samt 3 Juniorer, var det derfor ikke muligt for os at lave denne eliminering…
  At der så dukker 12 freestylere op, som gerne vil deltage i stævnet.. Jamen de skulle da have tilmeldt sig ved DBO, som man altid gør, og som ALTID, så er tilmeldingen senest torsdag før stævnet kl 22, da vi i udvalget, så kan få lavet tilmeldinger samt elimineringer, og få dem lagt online.
  Det står klart og tydeligt i DBO Wave/Freestyle’s regel sæt, at der ikke er noget der hedder tilmelding på dagen..
  Havde de 12 personer, nu fået tilmeldt sig stævnet på DBO, var der rig mulighed for at få kørt et DBO freestyle igennem.
  Jeg modtog endda opkald fra folk, som ville vide, hvormange der var tilmeldt, og grundet de få, ikke gad køre så langt. Så havde vi afholdt stævnet på dagen alligevel, var disse jo også blevet snydt..

  Så ja. Vi blev alle i udvalget enige om at aflyse, og kontaktede de tilmeldte og meldte det ud.. Træls, at der ikke var større opbakning om de tilmeldinger…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.