PULSDM i Wake 2012 // Et brag af en finale dag

Redaktionen9 år siden1 min

Vinderne ved årets wake dm er netop fundet, efter en actionpacked dag i Kabelparken.

Dagen startede ud med kvalifikationer i Wakeskate og Masters og LastChanceQualify i henholdsvis Juinor Men, Open Ladies og  Open Men. Juniorne startede ud. Her kunne Kenneth Enggaard og Frederik Kirkeby sikre sig pladser i finalen.

Pigerne i Open Ladies lå meget tæt i går, der var derfor pres på pigerne i LCQ. Hvor Julie Lüchow og Sally Fauerschou kæmpede sig til de sidste to finale pladser.

Ved herrernes LastChanceQualify blev der virkelig steppet up, og vist et utrolig højt niveau.Simon Overgaard og Troels Engholm leverede nogle rigtig gode runs, og kunne gøre sig klar til finalerne.

Obstacle Only var dagens første finale, konkurrencen var en god blanding af unge frygtløse knægte og rutinerede herrer. Thomas Hjort endte med højest scorer i kvalifikationen og kunne forsvare denne i finalen, og kan derfor stille sig øverst på skamlen – stort tillykke til Hjorten. Ved sin side har han Jacob Jørgensen og Bendix Sørensen.

De modne herrer i Masters blev sendt på vandet umiddelbart efter, her viste Thomas Binzer højt niveau og løb med førstepladsen, Martin Haandbæk sikrede sig en anden plads og Rolf Nielsen fik en flot tredje plads.

I disciplinen wakeskate stillede kun tre herrer op, de kæmpede derfor om de indbyrdes pladser. Kasper Laugesen sikrede sig en førsteplads efter meget tæt konkurrence med Hugo Svarre og Kristjan Hansen. Alle tre drenge viste et utrolig højt niveau.

I Junior Men konkurrencen blev der sat et hav af tricks, Jakob Sally fra Hvide Sande kunne presse den lokale helt Anders Elsgaard. Begge drenge leverede nogle teknisk meget svære runs, men Anders Elsgaard løb med sejren tæt forfulgt af Jakob Sally og Morten Palmquist på en tredje plads.

Efter en kort regnbyge gjorde de kvindelige finalister sig klar. Her overraskede Julie, og endte som to’er efter første run. Hun pressede sidste års danmarksmester Maja Cramer, som måtte kæmpe for at bevare sin første plads, hvilket hun gjorde med nogle kæmpe airtricks. Susanne Friis leverede også nogle fantastiske backrolls og forsvarede sin tredje plads.

Årets sidste finale var Open Mens, og her fik de fremmødte publikum virkelig hvad de kom for. Herrerne satte nogle utrolig teknisk svære tricks, og gik kæmpe stort på kickersne. Herrerne viste at de virkelig kan gøre sig bemærket på den internationale scene. Sidste års vinder Andreas Kjærgaard var presset i kvalifikationen, men han formåede at levere et fantastisk run, og kunne forsvare sin første plads. Han blev ellers stærkt presset af Simon Overgaard, der sikrede sig en anden plads. Sidste års junior vinder Joachim Bertelsen fik en flot tredje plads.

Alt i alt har det været en særdeles vellykket dag i kabelparken, og dette års mesterskaber viste, at den danske wakescene helt klart har noget at byde på, med et stærkt stigende niveau!

Se resultatliste og ekstra detaljer HER.

 

Tekst og foto – Sofie Kyed / Riders.dk

Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.