SHERIDERSSURFDanmarks surf-dronning søger rivalinder

Redaktionen10 år siden1 min

På toppen af Jylland holder den danske surf dronning, Vahine Itcner, til. Hun er uden tvivl en af Danmarks største kvindelige profiler inden for bølgesurf, men grundet manglende kvindelige konkurrenter, ender hun oftest med at surfe mod drengene. Jeg mødte Vahine ved hendes surfcamp i Klitmøller, til en snak om livet som surfpige i Danmark og hendes arbejde for at få flere piger i gang med surfe herhjemme.

Vahine er oprindeligt fra Tahiti, men da hun var ti år mødte hendes mor en dansk mand, og Vahine endte på den måde på en gård i Svendborg. Selvom de fleste af os drømmer os væk til eksotiske lande som Tahiti, var flytningen til Danmark meget positiv for Vahine; “For en Island-Girl som jeg, er det jo fantastisk at komme til et land som Danmark, jeg lærte en helt ny og dejlig verden at kende”.

 

 

For seks år siden begyndte Vahine at surfe for alvor, allerede året efter vandt hun surf joint, siden har hun deltaget i adskillelige konkurrencer, både herhjemme og i udlandet. I de danske konkurrencer ender hun som oftest med at surfe med i drengenes heats, da der sjældent dukker andre piger op. Hun ærgrer sig over, at der ikke er flere piger på den danske surf scene; ”Det er cool at surfe med drengene, men det ville være sjovere at have pige heats, og vise at piger faktisk godt kan surfe”, udtaler Vahine.

Efter Vahines overbevisning er mulighederne for de danske surf piger mange, det er bare at springe ud i det; ”Det er faktisk bare at tro på sig selv og tage det med ro. Man skal ikke tænke for meget, surfing er slet ikke så svært endda”. Ifølge Vahine er det en fordel at det danske surf niveau ikke er højere, så er der ikke så meget konkurrence i det men mere sjov.

Til daglig driver hun Cold Hawaii surf camp i Klitmøller med sin mand Mor Meluka, hvor den primære vision er at give så meget ’surf love to the people’ som muligt. De flyttede til surferbyen for tre år siden, efter en komplet forelskelse i byen med de gode bølger. ”Klitmøller er magisk! Perfekt for os. Vi arbejder her, surfer her og opfostrer vores børn her – just love it”.

 

 

I weekenden d. 31/8 – 2/9 arrangerer Vahine en girl camp i Cold Hawaii. Formålet er, at vise at surfing ikke kun er for drenge, men at piger sagtens kan være med. Campen skal forhåbentligt igangsætte en udvikling, så flere piger i fremtiden vil prøve kræfter med surfingen herhjemme, og på den måde få skabt et miljø for danske surf piger. Vahine er overbevist om, at der er mange danske piger der er sporty og har viljen til at blive gode.

Efter et besøg på Cold Hawaii surf Camp er jeg blevet bidt af surferånden, og kan ikke vente med at vende tilbage til Cold Hawaii, forhåbentligt i selskab med en masse seje surfpiger.

 

Af Sofie Kyed, Riders.dk – foto// pirvat

Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.