PULSDa ekstremsporten skrev historie

Redaktionen8 år siden1 min

Der hersker vidst ingen tvivl om, at der sidste søndag blev skrevet historie i ekstremsportens tegn. Som trofast Riders fan er dette nok ingen nyhed, men skulle du alligevel have gemt dig under en flad sten den sidste uge, skal vi nok skærer det ud i pap for dig.

Søndag den 14. Oktober 2012 skrev den 43 årige østrigske basejumper Felix Baumgartner med Red Bull Stratos projektet historie, da de sammen slog 4 verdens rekorder ved at springe ud i frit fald og bryde lydmurren fra kanten af rummet, nærmere betegnet 39 kilometer oppe i stratosfæren.

 

Mission control holder øje med at alt forløber som det skal…

Den vovede østriger har gennem sin karriere blandt andet svævet over den engelske kanal i en specielbygget dragt samt erhvervet sig verdensrekorden for verdens laveste basejump på 29 meter ved udspring kristusstatuen i Rio de Janeiro.

Red Bull Stratos er dog uden tvivl højdepunktet i både Felix Baumgartners samt den østrigske energidriks karrier. Og så blev der oveni købet slået seerrekord da over 8 millioner seere fulgte med live på youtube, fra da heliumballonen med Felix lettede fra Roswell, New Mexico, til Felix atter befandt sig sikkert på jorden igen. I løbet af knap 3 timer mission varede blev der slået 4 verdensrekorder:

Højeste bemandede ballonflyvning (39.045 meter)
Udspring fra størst højde (39.045 meter)
Højeste hastighed under frit fald (1.342,8 km/t), og dermed den første mand til at bryde        lydmurren i frit fald.
Længste spring i frit fald (36.529 meter)

 

39 kilometer er hurtigt overstået når man falder med en hastighed på over 1.300 kilometer i timen…

En enkelt rekord blev dog ikke slået. Længste frie fald i tid blev sat af Felix’ mentor, Joe Kittinger, i 1960 hvor han hoppede frit fald i 4 minutter og 36 sekunder. Da Felix måtte udløse sin faldskærm tidligere end forventet kom han ”kun” op på 4 minutter og 22 sekunders frit fald og dermed forbliver den over 50 år gamle rekord.

Der hersker dog ingen tvivl om at denne bedrift er noget er det største vi har set i nyere tid. Springet er en stor ting for ekstremsporten men ligeledes for menneskeheden da missionen har bidraget med værdifuld data til fremtidig forskning.

Se flere billeder, tekster og videoer fra mission på Red Bull Stratos hjemmeside. Blandt er Felix Baumgartners point of view video et must see! Over and out!

 

http://www.redbullstratos.com/

 

En glad Felix Baumgartner efter 39 kilometers fald…

 

Tekst : Alexander Vissing / Riders.dk

Billeder : Red Bull / Red Bull Stratos

 

Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.