hafjell

SNB DM 2013 - Slopestyle

Snowboard DM, Hafjell – DAG 5

Slopestyle, mere sol, god stemning og masser af snowboarding.

Opskriften på en perfekt dag i Hafjellparken var på forhånd timet og tilrettelagt, men det fantastiske udfald af dagens arrangement og konkurrence kunne hverken arrangørerne eller deltagerne have drømt om – onsdagens konkurrence overgik folks vildeste fantasi; dagen var simpelthen perfekt.

Efter fridagen tirsdag, hvor mange havde trænet flittigt i både ”backyard” og den store ”main park”, var forløsningen blandt deltagerne ikke til at tag fejl af da konkurrencen blev skudt i gang kl 12.30. De indledende heats i de tre kategorier; junior, dame og herre, bestod af to indledende runs hvoraf det bedste run afgjorde hvem som kvalificerede sig til finalen. Deltagerne i junior og dame udgjorde kun en lille del af det samlet antal deltagere som til slopestyle i år bestod af hele 39 tilmeldinger, hvoraf 27 var tilmeldt mændenes række.

Egentlig var slopestyle planlagt til at blive afviklet fredag, men pga. vejrudsigterne havde DM-arrangørerne valgt at flytte slopestyle to dage frem. Denne satsning skulle vise sig at være et taktisk godt træk fra arrangørernes side af, idet solen skinnede fra en skyfri himmel fra morgenstunden. Efter de indledende heats var færdige ved en 14.30-tiden, befandt deltagerne sig igen oppe på toppen af parken på den tilhørende terrasse hvor bananer og hotdogs blev serveret til de sultne unge mennesker.

Da de fire norske dommere havde voteret, blev finalerne sat i gang, og de kommende danmarksmestre skulle findes. Vinden var imellem tiden tiltaget en smule, men ikke nok til at forhindre finalernes afvikling.

De unge grønlændere imponerede igen publikum med deres stil og tricks, og dagens største overraskelse blev nok at Alataq løb afsted med titlen som junior danmarksmester i slopestyle, og faktisk gjorde Grønland rent bord ved at repræsentere alle tre pladser på podiet hvor Mathias Mark kom på en 2. plads og Niklas Pedersen tog 3. pladsen. I pigernes finalen var det Karen Gøtsche som tog 1. pladsen efterfulgt af Tina Holm på en 2. plads og Veronika Perko på en 3. plads. Det er super sejt at se hvordan niveauet indenfor pigernes række stiger hvert år – det er en udvikling vi er stor fan af. I mændenes række var der høj konkurrence om at blive placeret på podiet blandt de otte finalister, men den forsvarende danmarksmester Simon Houlind var urørlig og tog igen i år 1. pladsen og vandt udover et GoPro Hero3 kamera også 2 måneders ophold i Mammoth Mountain, Californien! 2. pladsen gik velfortjent til ”DC-sokken”, bedre kendt som Mikkel V. Jørgensen, imens ”ham der rykker” Rasmus Brøgger fik en flot 3. plads. Der blive smidt imponerede tricks igennem hele finalen, hvor backflips, frontflips samt 720’er var en del af de tricks som blive ’stompet’ på de store hop.

Dagens edit fra slopestyle:

I morgen handler det om boardercross, hvor der bliver dystet om at nå hurtigst til bunden af banen og hvor det primært handler om fart – masser af fart. Vi glæder os, og håber at vejret er med os igen i morgen.

Tekst af Magnus Kirchheiner

Så er DM resultaterne i slopestyle officielle! (Run 1 / run 2 – point fra 1 til 100)