SURFJordy Smith vinder Rio Pro foran lokal favorit

Nick Sturm8 år siden1 min

Sydafrikanske Jordy Smith vinder sit tredje WCT-event i Rio med høje og vertikale airs, og beviser at han kan vinde uden for hjemlandets grænser.

Jordy Smith – Foto: ASP/Morigo

BARRA DA TIJUCA, RIO. Det blev ikke til en brasiliansk sejr i år ved Billabong Rio Pro, da Sydafrikaneren, Jordy Smith(ZAF), tog sejren foran den lokale favorit, Adriano De Souza(BRA), i finalen med en score på henholdsvis 17.80 og 16.34.

 

Kæmpe crowd på stranden i Barra, Rio – Foto: ASP/Morigo

Finalen blev afgjort i små forhold(ca. 1m.), som tillod surferne at vise deres ekspertise i luften. Jordy viste sig derfor fra sin mere tekniske og yderst varierede side, hvilket også gav ham sejren.

Hans højeste score i finalen var en 9.30, der var en kæmpe frontside dobbeltgrab air direkte ned i et buttom-turn, der ledte ham op i en lille reentry, som sendte ham ned mod Barra da Tijucas endsection, hvor han poppede endnu en air.

Adriano de Souza (BRA) – Foto: ASP/Morigo
Jordy Smith – Foto: ASP/Kirstin

Det var en tæt finale, hvor finesserne og variationen satte dagsordenen. Adriano De Souza gjorde sit bedste, men kunne ikke tage Smiths tredje WCT-sejr fra ham og sagde efterfølgende: ”Congrats to Jordy. He beat me in the final from start to finish. Jordy was the best out there today.”

Smith var ovenud glad efter netop denne sejr, der markerer hans første WCT-sejr væk fra sydafrikansk grund, og siger med sydafrikansk accent : ”It is another dream come true. I knew I could win a World Tour event but had to prove to myself that I could do it away from South Africa.”

Adriano de Souza og Jordy Smith – Foto: ASP/Smorigo
Jordy Smith – Foto: ASP/Smorigo

Andre favoritter som Kelly Slater(USA), Joel Parkinson(AUS) og Mick Fanning(AUS) havde problemer med at udkonkurrerede de yngre surfere, heriblandt event-vinder Smith, men også kæmpetalent Gabriel Medina(BRA) og rookie Genn Hall(IRL) og Felipe Toledo(BRA), da Rios bølger passede perfekt til netop deres udvidede repertoire inden for aerial surfing.

Gårsdagens resultat sætter Adriano De Souza som nummer et på verdensranglisten med 18.500 point, mens Jordy Smith er nummer to med 18.200 point.

Mick Fanning – Foto: ASP/Smorigo
Gabriel Medina – Foto: ASP/Kirstin

 

Nick Sturm

Studerer journalistik ved SDU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.