SURFPerfekte og legesyge bølger ved Volcom Fiji Pro

Nick Sturm9 år siden1 min

Udeblivelser, goofyfooternes dominans og perfekte legesyge forhold ved Volcom Fiji Pro.

Af Nick Sturm

Volcoms enkeltstående WCT event, Volcom Fiji Pro, hørte startskuddet i går ved midnat, dansk tid, i legesyge fire til fem fods forhold ved Fijis famøse Cloudbreak, hvor verdens bedste goofyfooters viste deres ekspertise.

Der var nemlig ikke en eneste surfer med venstre fod forrest, der kunne kalde sig for dagens sejrherre – ud over de heats kun bestående af regularfooters, hvilket var to. Derudover var der ingen fra top ti, der kvalificerede sig direkte til tredje runde, hvilket resulterer i en spændende knald-eller-fald runde i aften, hvis comp er på.

Hverken Kelly eller Parko viste deres ansigt i ved gårdsdagens spektakler. Kelly valgte at blive i Florida til sidste minut, for at overvære fødselen af sin brors nyfødte, men Parko tog på fisketur tidlig morgen i god tro om, at konkurrencen absolut ikke ville begynde senere.

Et af flere højdepunkter var wildcard Mitch Coleborn (AUS), der fik en perfekt ’ten point ride’ ved sin første bølge. Det lignede et closeout, men Cloudbreak lukker sjældent, og med personlig erfaring i bagagen træffede han den rigtige beslutning og blev belønnet ligeledes. Han kombinerede heat score var 19.22

”I’ve been here enough times to kinda think I know my way around the lineup,” sagde Mitch. ”The one that I got i seriously thought was a closeout. But the waves here rarely close out. And that one I was racing the whole time till it spit me out.”

Dagens anden højeste heatscore kom fra bralilianske Heitor Alves, der med sine 167 cm. i højden fik skubbet sig selv over Cloudbreaks foamball ved en dyb barrel, og vandt sin meget tætte duel med Matt Wilkinson.

”I’m so happy because I was in brazil and got the invite just before the event, so it’s a dream for me,” sagde Heitor Alves.

Matt ’Wilko’ WIlkinson (AUS) led ikke kun under sit nederlag til Alves, men kan også under dagens wipeout, da han blev bombaderet af Cloudbreaks blå gardiner. Lige i hovedet.

”I was having the funnest time of my life” sagde Wilko efterfølgende.

Se dagens highlights til fremragende, klassiske og syrede surfertunes:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mXT6UJeR368[/youtube]

Følg konkurrencen her: http://www.volcomfijipro.com

Nick Sturm

Studerer journalistik ved SDU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.