SURFKelly Slater vinder Volcom Fiji Pro

Nick Sturm8 år siden1 min


Kelly Slater vinder i Fiji og skriver ASP-historie på samme tid. Nu er han nummer et på ranglisten.

Af Nick Sturm

Tirsdag aften, få timer efter det danske fodboldlandsholds rædselskamp mod Armenien, vandt Kelly Slater finalen i Volcom Fiji Pro mod Mick Fanning i fremragende forhold ved den primære lokalitet, Cloudbreak.

Gennem hele turneringen viste Kelly Slater sig fra sin stærkeste side med op mod fire perfekte ’ten point rides’, hvor en var i finalen og to i samme heat, hvilket resulterede i en perfekt kombineret heat score.

Dermed blev der skrevet historie ved dette event, da dette kun er set fire gange før i Asps historie, og Slaters kun andet resultat af netop denne kaliber. Derudover er kan Kelly, med årets anden WCT sejr, se sig selv som nummer et på WCT ranglisten.

“What a day,” sagde Kelly til Stabmag. “That was insane. When we stared out in the Final, Mick had position and I was a little deep, but the next one was unbelievable. I want to dedicate this to my brother and his wife and their new kid Van. He told me that if I missed the birth of his son, that I’d better win, so this is for you. I want to say hi to everyone at home. What can I say, what a day.”

Finalen blev planlagt efter tidevandets bevægelse, og ved lowtide hørtes hornets signaleringen til de to kombattanter. Mick Fanning posterede efter kort tid en solid score på 9.2, men glæden var kortvarig, fordi næste bølge i settet var en gigantisk drainer, der bombaderede hele længden af revet, med Kelly indeni. Synet af Kelly, der claimer sin fangst med en posering, der minder om Jesus på korset, fortæller alt.

I’m pretty stoked,” sagde Mick efterfølgende til Stabmag. “I started off with the 9.2 and saw Kelly doing the Jesus Christ on the one behind it. When Kelly didn’t get a 10 on his first wave, I thought, ‘I’m still in this,’ but then he shut the door on the next one. Overall I’m happy. I didn’t really have a good start to this event and then at the end it came good.”

Næste stop er Oakley Pro Bali, der bliver afholdt ved Keramas og bagefter ser vi Chopes.

[youtube]http://youtu.be/LXBnsZYmQpA[/youtube]

VOLCOM FIJI PRO FINAL:

1 – Kelly Slater (USA) 19.80

2 – Mick Fanning (AUS) 15.87

VOLCOM FIJI PRO SEMIFINALS RESULTS:

SF 1: Kelly Slater (USA) 18.17 def. John John Florence (HAW) 14.00

SF 2: Mick Fanning (AUS) 17.07 def. C.J. Hobgood (USA) 16.70

VOLCOM FIJI PRO QUARTERFINALS RESULTS:

QF 1: John John Florence (HAW) 19.06 def. Jordy Smith (ZAF) 13.67

QF 2: Kelly Slater (USA) 20 def. Sebastian Zietz (HAW) 4.10

QF 3: C.J. Hobgood (USA) 7.77 def. Josh Kerr (AUS) 7.50

QF 4: Mick Fanning (AUS) 12.13 def. Joel Parkinson (AUS) 11.83

Nick Sturm

Studerer journalistik ved SDU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.