SURFDM i SUP & beach race

Redaktionen9 år siden1 min

Vejrudsigten lovede hård kuling og vilde bølger fra nordvest, da SUP surfere fra hele Danmark ivrigt flokkedes mod Klitmøller til det årlige Stand Up Paddle Surf DM. I år var konceptet udvidet til også at indkludere DM konkurrence i Beach Race.

Fredag aften var der sign-in i surfklubben NASA i Klitmøller, og stemningen blandt deltagerne var helt i top. Der var helt vindstille med fine små bølger ude på revet. Det var stilheden før stormen. 43 deltagere stillede til start fordelt i kategorierne Junior, Kvinder, Grand Masters og Mænd. Efter en kort briefing fra Casper Steinfath stod det klart, at lørdagen stod på Beach Race mens søndag skulle foregå med SUP Surf konkurrence. Der blev indkaldt til skippermøde ved NASA kl. 8:00 lørdag morgen. Alle var spændte på, hvor vilde forholdene skulle blive næste morgen.

SUP-DM2

Lørdag morgen mødte alle deltagere friske op til en dag, der vil gå over i historiebøgerne som det vildeste og mest udfordrende SUP race i Danmark nogensinde. Ved skippermødet blev det besluttet at udskyde racene indtil efter stormen var kulmineret. Klokken 12:00 gik starten for mændenes første heats. Forholdene var ekstreme og alt kunne ske. Banen gik fra spidsen ved Ørhage ud gennem de kraftige bølger og ned gennem bugten. Banen var ca. 500 meter lang, men udfordrede deltagernes balance-, styrke- og surf evner. Efter en række kvalificerende heats stod 6 mænd tilbage i finalen, hvoraf 5 var lokale. Efter en super spændende kamp på vandet krydsede Casper Steinfath mållinjen først med Lars Petersen på 2. pladsen og kun 12 årige Christian Andersen lige i hælene på Lars. Hos kvinderne var det en tæt affære med Mette Knakkergaard på 1. pladsen, Nicoline Rasmussen på 2. pladsen og local watergirl Susanne Steinfath på 3. pladsen. Junior konkurrencen var nervepirrende fra start til slut, hvor storfavoritten Christian Andersen blev presset til det yderste af Robert Storm. På en delt 3. plads kom Christoffer Holler og Sejr Abildgaard. I Grand Masters kategorien var det Palle Jensen fra Nordsjælland, der tog titlen som Danmarksmester, mens tyske Dirk Herpel krydsede mållinjen som nr. 1.

Af Casper Steinfath

Læs resten og den fulde Race rapport hos DSRF >>

Resultater fra SUP DM >>

 

Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.