PULSSURFWHITE WATER DM 2013

Redaktionen7 år siden1 min

White Water DM 20-22 september, Race rapport fra DSRF

Torsdag morgen kl. 04.00 drog de første udøvere inkl. DSRF formand, Jakob Færch, afsted mod Lissfors i Sverige. Teamet skulle rekognoscere i området, klargøre race office, slalombaner og sørge for optimale forhold til DM Rafting, DM SUP White Water og DM Riverboard. De resterende udøvere, inkl. Race Director Michael Lindberg, ankom tidligt fredag morgen.

Fredag startede tidligt med konkurrencens obligatorisk sikkerheds- og redningstræning, med svømmetest, flipøvelser og gennemgang af rednings- og safety procedurer. Herefter var der gennem dagen træning på floden i de forskellige fartøjer. Enkelte udøvere fik op imod 10 timers træning på vandet hvor bl.a. de forskellige hold konstellationer i rafting blev afprøvet og de tekniske færdigheder på SUP blev finpudset.

Lørdag formiddag blev rafting sprint og H2H afviklet efterfulgt af SUP Sprint og SUP cross. Alle udøverne fightede sig igennem disciplinerne hvor bl.a. Rafting Club Copenhagen tog 1. pladsen i både sprint og H2H, og Michael Lindberg tog 1. pladsen i SUP sprint og cross.

Efter udøverne havde fået fyldt depoterne op stod den på slalom resten af dagen i både rafting og SUP. Endnu engang lykkedes det Rafting Club Copenhagen at få en 1. plads i rafting slalom efterfulgt af The Horse Holes og RCC 1. Michael Lindberg tog endnu en 1. plads i SUP Slalom og blev derved den første danmarksmester i SUP White Water nogensinde.

white-dm1

Lørdag aften hyggede udøverne sig med fælles grill, video og billeder fra dagens races og en tur i sauna.

Søndag blev sidste dag ved dette års DM og det var tydeligt at se hvordan trætheden allerede havde meldt sig hos enkelte udøvere. Om formiddagen blev der afviklet Downriver Cross som sidste disciplin i rafting konkurrencen. Her lykkedes det Rafting Club Copenhagen at få endnu en 1. plads og derved vinde danmarksmesterskabet i rafting og kvalificere sig til VM i Brasilien i september 2014.

Søndagen stod også på afviklingen af det første DM i Riverboard nogensinde. Her var det kystlivredderen, Simon Sønderup, som var klart den stærkeste i feltet. Med suveræne tider i både slalom og boardercross lykkedes det københavneren at få danmarksmesterskabet i hus efterfulgt af Simon Brucz fra SUP Odense og Casper Mortensen fra SUP Copenhagen.

DM 2013 var en stor succes og viste arrangører og deltagere hvor stort potentiale de nye discipliner SUP white water og riverboarding har. DSRF og Rafting Club Copenhagen vil i 2014 afholde både workshops og events i white water, og regner med at kunne øge deltagerantallet markant til DM i 2014.

Se flere billeder fra White Water DM 2013 hos DSRF >>

white-dm3

 

Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.