PULSSURFSurfere fotograferet retro-style

Redaktionen8 år siden1 min

Ved første øjekast synes fotograf Joni Sternbachs “Surfland”-serie at være en samling surfbilleder fra fortiden, men billederne er faktisk en del af et projekt, hun startede i 2006 hvor hun begyndte at fotografere surfere forskellige steder på kloden. Det eneste, der er gammelt ved hendes billeder er processen .

surfers_chris_dan

Joni Sternbach anvender det man kalder kollodium proces (wet collodion process), der blev udviklet i 1850’erne, hvor en kemisk væske indeholdende blandet andet kollodium, iod og brome hældes på en glasplade, og efter det er hærdet lidt dyppes i sølvnitrat inden glaspladen bruges som “filmen” i et kamera af harmonikatypen som vi kender fra westerns. Herefter fremkaldes billedet på stedet, igen ved at bruge diverse kemikalier.

En pænt besværlig process men det giver et meget skarpt billede, om dog noget specielt udseende billede som dog giver en helt speciel og unik feeling og seriøsitet i billedet.

surfers_danielle

Sternbach fortæller “…alt i processen og arbejdet udføres i feltet på location. Man kan ikke tage et billede og gå hjem for at fremkalde det. Hele processen skal ske i løbet af få minutter, og mens pladen stadig er våd”

Og samtidig spiller vejret selvfølgelig også ind, “Den største faktor er temperatur, kollodium er meget temperaturfølsomt. Hvis det er for varmt, sker der en kemisk reaktion på pladen kaldet tilsløring og hvis det er for koldt, kan du ikke få kemikalierne til at flyde ud på pladen.”

Joni Sternbach foran hendes kamera - Foto: Eric Taubman
Joni Sternbach foran hendes kamera – Foto: Eric Taubman

 

Joni Sternbachs surferbilleder er skudt på forskellige locations i USA, Australien og Sydafrika og inkluderer også forskellige pro surfere.

surfers_christian surfers_Jen surfers_john surfers_oliver_korina surfers_rasmus_kyuss surfers_Terezka

surfers_060712_4_lonesurfer surfers_071016_5_Tripoli surfers_110926_9_jordy surfers_brandon_mary surfers_Daniel

Mere Joni Sternbach på hendes hjemmeside >>

Kilder: jonisternbach.com og Wikipedia

 

Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.