SURFLaird Hamilton: Maya Gabeira er ikke god nok

Redaktionen9 år siden1 min

Big-wave-surfer, Maya Gabeira, var døden nær, da hun faldt på vej af en gigantisk bølge ved Nazaré i Portugal. Legendarisk ’tow-in-pioner’ og surfer, Laird Hamilton mener ikke hun hører til i sådanne bølgeforhold

Søndag morgen flød brasilianske ’big-wave-surfer’, Maya Gabeira bevidstløst rundt i vandkanten med ansigtet ned ad. Det skete som et resultat af hendes grufulde styrt på vej ned af en kæmpemæssig bølge ved Nazaré i Portugal.

”Hun burde ikke have været der”, lyder det fra big-wave-surfer, Laird Hamilton i et interview på den amerikanske nyhedskanal, CNN, hvor han også tilføjer: ”hun har ikke de færdigheder, man skal bruge til at surfe i disse forhold”.

Maya Gabeiras partner, Carlos Burle, var tilstede ved hendes fald. Han måtte lede i fem minutter for at finde hende, og da han opsporede Maya Gabeira var hun knap ved bevidsthed.

De angiveligt 70-80 fods høje bølger besværliggjorde redningsaktionen, som katastrofalt endte med, at han måtte hoppe af sin jetski for at rede hende. På heroisk vis assisterede Carlos Burle den nu bevidstløse kvindelige surfer ind til stranden, hvor han gav hende ’mund-til-mund’.

Laird om Burle: ingen verdensrekord.
Efter sin redningsaktion var Carlos Burle igen på vej ud for at ride de kæmpe bølger. Det var her, at han surfede en meget bemærkelsesværdig bølge af gigantisk kaliber rent størrelsesmæssigt. Nu diskuteres det verden over blandt surfere og surfmedier, hvorvidt denne bølge er den største bølge nogensinde redet af en surfer.

I sit interview med CNN påpeger Laird Hamilton, at Carlos Burle ikke har slået rekorden, men at han nærmere er faldet på sin vej til at slå rekorden.

”Hvis han påstår, at han har surfet verdens største bølge, vil jeg sige at han har faldet på verdens største bølge”, siger Laird Hamilton. Han tilføjer: ”blandt surfere er der stor forskel på at ’klare’ bølgen og ’falde’ på bølgen. Når man ikke kommer ud til ’den sikre zone’ efter at have klaret ’droppet’, har man ikke klaret bølgen.”

Burle fik nemlig ikke navigeret rundt om hvad, der kan beskrives som en lavine af hvidt skum. Derimod blev han fanget i bunden af bølgen, hvor han til sidst faldt af sit surfbræt.

Laird Hamilton opfandt sammen med Derrick Doerner og Buzzy Kerbox ’tow-in-surfing’ i 1992, der drejer sig om at trække surferen ind i bølgen ved hjælp af en jetski. Laird Hamilton har senere kommercialiseret det, vi i dag kender som ’stand-up-paddling’, hvor man konstant står op på surfbrættet i stedet for at ligge ned. Han er 49 år gammel og bor skiftevis på Kauai, Hawaii og i Malibu, USA med sin kone, Gabrielle Reece og tre børn.

Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.