SHERIDERSSKIKvinderne brillerer ved freeride – nu vil de også have deres egne film

Redaktionen8 år siden1 min

Pigerne ved dette års Freeride DM viste et historisk højt niveau. Det afspejler en international tendens, hvor kvinderne for alvor tydeliggør, at freeride ikke er forbeholdt mænd.

Store klippedrops, stejle coloirs og halsbrækkende styrt – freeride skiløb er ikke for sarte sjæle. Derimod er det for seje kvinder. De seneste år har der været en tydelig tendens, kvinderne gør sig for alvor gældende på det allerhøjeste niveau inden for freeride.

Den danske OL og World Tour stjerne Anja Bolbjerg var med, da kvindernes niveau i freeride boomede.

”Niveauet på kvindernes Freeride World Tour tog et kæmpehop mellem 2010 og 2012. Det var fantastisk for sporten. Det var som om pigerne fandt ud af, at vi kunne meget mere end det, vi gav. I 2012 var alle 10 kvindelige World Tour deltagere superskarpe, og vi fik vist, at vi var værd at kigge på,” slår Anja Bolbjerg fast.

Denne udvikling fortsatte sidste år under World Touren. Og nu har udviklingen også spredt sig til det store lærred. For første gang nogensinde, er der blevet lavet en all-female ski film, Shades of Winter. Her følger man nogle af verdens allerbedste kvindelige skiløbere rundt i off-pisten i blandt andet Alaska og Japan og til deltagelse i Nine Queens, som er en freestyle konkurrence for kvinder.

Filmen har allerede modtaget international hæder. Ved årets International Freeski Film Festival, IF3, blev australske Lorraine Huber kåret som årets kvindelige freerider for sit run i Alaska i Shades og Winter.

Filmen slår tydeligt fast, at kvinderne har noget at sige i off-pisten.

Du kan se Shades of Winter under årets D.A.F.F fredag d. 29/11 i Cinemateket i København, køb din billet her.

Og i Øst For Paradis i Aarhus d. 8/12, køb din billet her.

Se traileren for all-female filmen Shades of Winter her

Læs mere om den bedste danske kvindelige skiløber til dags dato Anja Bolbjerg

http://www.anjabolbjerg.com

 

Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.