SKISNOWBOARDKom på freeride eventyr sammen med Riders.dk

Troels Iversen7 år siden2 min

Det er med stor glæde at vi kan offentliggøre Riders.dk freeride skitur anno 2015 – uge 10 (28/2-07/03 2015). Vi gentager succesen fra tidligere år og inviterer dig med på freeride eventyr i samarbejde med UCPA Danmark – for skiløbere. Denne sæson har vi ændret destination fra Chamonix til Serre Chavelier, hvorfra vi også skal besøge omkringliggende skiområder som La Grave og Montgenevere. Gå ikke glip af denne enestående mulighed for at prøve kræfter med nogle af Europas bedste freerideområder. Vi har igen i år valgt at allierer os med UCPA, da de er førende indenfor sikkerhed med topprofessionelle bjergguider. I løbet af ugen vil du komme til at opleve alt hvad freeride indebærer – dyb pudder, store bjergsider, stejle couloirs, randonee, boot pack, lavinesikkerhed og heli-ski*.

Et af de største skiområder i Europa
Serre Chevalier skiområdet, er et af de største skiområder i Europa. Dalen er på kanten af Ecrins National Park. Området har et fremragende udvalg af varierede off-piste muligheder og det unikke ved området er at det meste skiløb ligger på nordsider, hvilket sikre, at sneen stort set altid er god. Højst oppe i terrænet finder du store bowls, hvor sneen er fantastisk og herfra kan du køre hele vejen ned til dalen. Længere nede byder området på et stort udvalg af verdensklasse træskiløb, som også holder sneen god og er en perfekt mulighed på dage med lav sigtbarhed. Alt i alt er Serre Chevalier en perle der skal opleves!

FreerideRidersUCPA_troelsiversencom_1
Foto –  www.troelsiversen.com

Nå at opleve La Grave
Den ikoniske lift i La Grave står til renovering og det kan desværre betyde enden for en af de mest legendariske freeride områder i Europa. De lokale ejer liften og udlejer den, hvilket vil sige at uden en ny invester vil liften lukke. Det håber vi for gudsskyld ikke komme til at ske, men ingen kan vide sig sikre. Derfor har vi valg at vores årlige Riders.dk freeridetur skal komme forbi netop dette fantastiske område i år.

Salomon Freeski TV var tilbage i 2009 forbi La Grave – check det ud
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=gZxAp5lM_bI&w=853&h=480]

Hvor skal vi bo?
UCPA centret i Serre Chevalier ligger ved foden af ​​pisten i den “vigtigste” landsby Villeneuve, hvorfra du let kan udforske dalen med den bedste lift og en god busforbindelse. Centret er en af ​​de pæneste UCPA-centre i en moderne bygning med en fantastisk solterrasse med udsigt over pisterne og en udendørs opvarmet pool! Alle de sædvanlige UCPA-tjenester er til stede, skirum, wifi, spisestue, masser af sociale områder og siddepladser plus en dejlig bar til at nyde en afterskiing drink. Med i prisen er der fuldpension – morgenmad, frokost og aftensmad.

Prisen inkluderer:
•    Indkvartering på UCPA Center i Serre Chavalier – Villeneuve. (Værdi 2500,-)
•    6 ½ dags liftkort (værdi = 1775,-)
•    Fuld pension (morgen, middag, aften)(værdi = 1750,-)
•    Alt nødvendigt udstyr inkl. skileje og sikkerhedsudstyr (værdi = 1000,-)
•    Undervisning i lavineudstyr
•    23 timers bjergguide/undervisning efter eget ønske. (værdi = 2500,-)
•    Foredrag om sne, bjerge og laviner
• 3 dagsudflugter inkl. Transport, liftkort og bjergguide (Værdi = 2000,-)

FreerideRidersUCPA_troelsiversencom-2_1
Foto – www.troelsiversen.com

Program uge 10 – d. 28/2 – 07/03 2015:
Lørdag: Check-in fra eftermiddag på UCPA Centret
Søndag: Fri kørsel i Serre Chavalier – Om eftermiddagen er der foredrag om sikkerhed i off-pisten.
Mandag: Freeride i Serre Chavalier med bjergguide. Der vil i løbet af dagen blive øvet lavinesøge teknik.
Tirsdag: Freeride i Serre Chavalier med bjergguide. Der vil være fokus på ”steep skiing”, altså teknik til at køre couloirs.
Onsdag: Freeride i La Grave med bjergguide.
Torsdag: Freeride i La Grave med bjergguide.
Fredag: Freeride i La Grave eller Montgenevre med bjergguide.
Lørdag: Skiløb om formiddagen – herefter hjemrejse.
Obs: Der kan ske ændringer i programmet!

  • Dem der har lyst kan få en ekstra dag ude (altså hvor du har en bjergguide med til et andet skiområde end Serre Chavalier) dog koster der ca. 36 € pr mand.
  • Tag gerne dit touringski setup med da vi har mulighed for at tage på randonee eventyr – vi kan låne os UCPA.
  • Hvis du selv har laveudstyr (lavinesøger, skovl, sonde), så tag det gerne med – kan lånes på centret.
  • Der er også mulighed for Heli-Ski, men det koster ekstra det det ikke er inkluderet i prisen – hør mere om pris på destinationen.

Arlberg_troelsiversencom_1
Foto – www.troelsiversen.com

Da der er er få pladser tilgængelige skal du være hurtig for at sikre dig en plads på vinterens absolutte fedeste freeridetur til Alperne. Det er vigtigt at du på forhånd har erfaring med freerideskiløb og kan køre i alle slags forhold da turen henvender sig til erfarne skiløbere. Hvis du gerne vil lære mere om freerideskiløb har også et almindeligt off-piste kursus i samme uge. Du kan læse mere om du to kurser på UCPA.dk/riders

Vi glæder os som små børn til juleaften til at nyde bundløs pudder og en bajer i poolen til afterski –  håber du har lyst til at tage af sted med os…!

Pris
Grand Traces: 7299,- kr
Normal off-piste uden f.eks.: La Grave 7099,- kr

Priserne er uden transport, men UCPA kan arrangere følgende transport:
Bus: 1.250 kr.
Fly, inkl. transfer. 2.400 kr*

*Forudsætter at der er ledige pladser

LINK TIL TILMELDING

 

Vil du vide mere kan du sende en mail til troels@riders.dk

ALLE FOTOS TILHØRER WWW.TROELSIVERSEN.COM

Troels Iversen

Troels har været fast del af Riders.dk siden år 2006. Sidenhen har han rapporteret fra events og konkurrencer over det meste af kloden. Passioneret freeride skiløber og fotograf, der tilbringer flest mulige uger i bjergene hver vinter, hvor St Anton am Arlberg i Østrig er favoritten. Sommeren går med at surfe den danske vestkyst, eller rejser udenlands i søgen efter bølger. E: troels@riders.dk IG: iversentroels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.