SURFEr det her virkelig Danmark?

Troels Iversen7 år siden1 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2014/08/DM-Klitmøller-8-of-9.jpg

Sommeren 2014 blev den solrigeste sommer i 55 år i Danmark. Ikke siden 1959 har det danske sommerland haft så mange solskinsdage som i år. Nu skulle man tro, at alle har nydt sommeren og det gode vejr, men ikke de lokale surfere i Klitmøller. De har længtes efter blæst og gode bølger.

Det ændrede sig søndag den 10. august hvor den danske vestkyst endelig viste sig fra sin bedste side – især omkring Cold Hawaii. Denne søndag oplevede surferne de største, reneste og mest perfekte bølger Danmark har set i årtier.

Vi har fangede den lokale surffotograf, Lars Gothe, der altid er på pletten når forholdene viser sig fra sin bedste side.

I flere måneder havde mine venner ventet men stadig ingen bølger. Jeg arbejdede meget og brugte min fritid på lidt naturfotografering, men så fik jeg opkaldet tidlig søndag morgen. “It’s on!” Det var Peter Steinfath der ringede til mig, som altid ringer når han tager ud og surfer. Jeg tager mig sammen til at stå op efter hans opkald og ser bølgerne på webcameraet (waves4you.dk). Det var kun et spørgsmål om tid inden disse ‘bombs’ ville forsvinde. Så derfor begav jeg mig hurtigt afsted. Med kameraet under armen løber jeg op af klitten. Wow! Aldrig havde jeg set sådanne bølger i Danmark. Vestkysten var ON FIRE! Jeg snuppede to hurtige bølger fra bakketoppen og kom nærmere brændingen. Jeg isolerede mig total med headset og fokuserede fuldt ud på bølgerne. Det var en udfordring i sig at se over bølgerne fra mit punkt ved kysten. Jeg prøvede at søge op på højere punkter, men skulle stadig se om der var nogle der fangede nogle bølger. Jeg ville ikke kunne gætte bølgernes højde inde fra land. Jeg snakkede med en gammel lokal som lige var kommet ind, han har surfet den danske vestkyst siden 80’erne og var selv helt overrasket over bølgerne. Han havde ikke set lignende bølger i DK. Kort skuer jeg over det store sæt der ruller ind. De første der kommer var blot starten på et vildt sæt! Jeg ser en person fange en bølge, i det split sekund trækker jeg kameraet, off-shore vinden blæste bølgens skum i vejret og mit blik blev blokket, men stadig holdt jeg kameraet oppe. Oliver poppede frem på bølgen – han fik den og han var stadig kun i gang med hans takeoff, han fortsætte hen af siden og bygger fuld fart op. Han lægger et op til et stort carve og ender med to mere derefter. Jeg var vildt glad for at få den i kassen. Mine venner var ude lige så meget som de sov dagen efter. En dag som aldrig vil gå i glemmebogen – det var sikkert!

DM - Klitmøller (7 of 9)

Alle fotos af Lars Gothe

Troels Iversen

Troels har været fast del af Riders.dk siden år 2006. Sidenhen har han rapporteret fra events og konkurrencer over det meste af kloden. Passioneret freeride skiløber og fotograf, der tilbringer flest mulige uger i bjergene hver vinter, hvor St Anton am Arlberg i Østrig er favoritten. Sommeren går med at surfe den danske vestkyst, eller rejser udenlands i søgen efter bølger. E: troels@riders.dk IG: iversentroels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.