SNOWBOARDDet første rigtige freestyleboard er tilbage!

Kristian Morgen6 år siden1 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2014/09/Kidwell_sims-600x400.jpg

Snowboarding er så småt ved at genopfinde sig selv. Efter den evindelige kamp om triple-corks som har udspillet sig de seneste år, er der kommet mere og mere fokus på kørestil og teknik.

Ikke kun indenfor Slopestyle og konkurrence, men især når det kommer til parkkørsel. Det kommer til udtryk i en masse episoder fra de forskellige – mest de amerikanske – filmcrews, som nu fokuserer langt mere på kreativitet og unik jibbing og carving, i stedet for at gå kæmpestort i slowmotion-segmenter á la Art Of Flight.

Et af eksemplerne på denne trend er, hvad der udspillede sig til den olympiske Slopestyle-finale i vinters i Sochi, hvor amerikanske Sage Kotsenburg tog guldet ved at lande et trick han aldrig før har forsøgt. Det var endda uden en af de berygtede triples. Derimod klarede han sig ved hjælp af gennemgående fokus på sin kørestil, kreativitet – eller sans for at vælge andre obstacles end sine konkurrenter, og ikke mindst at kaste sig ud i et trick han aldrig før har forsøgt sig med, og stompe det! (se det her, og bær over med kommentatoren, som vist ikke aner hvad der foregår.)

 

Sage Kotsenburgs backside 1620 Japan på den sidste kicker forærede ham det olympiske guld foran hæren af triple corks. (Photo: New York Times)
Sage Kotsenburgs backside 1620 Japan på den sidste kicker forærede ham det olympiske guld foran hæren af triple corks. (Photo: New York Times)

 

Flere og flere tegn er der på en udvikling der peger mod rødderne af snowboarding, og nu tager historien sig lidt af en drejning. Terry Kidwell, som var blandt de første freestylere på snowboard, får nu genoptrykt sit originale Sims-board fra 1985. Brættet var den første Pro Model nogensinde, og samtidig også det første snowboard med en såkaldt kicktail. Kicktail er som på et skateboard; bagenden tipper opad, og når det overføres til snowboardets konstruktion, giver det muligheden for at køre baglæns. Husk, at dette er længe før udtryk som switch og fakie opstod, derfor baglæns!

 

Terry Kidwell høster en smuk backside air anno 1986 (Photo: Sims Snowboards)
Terry Kidwell høster en smuk backside air anno 1986 (Photo: Sims Snowboards)

 

Efter et par uger hvor Kidwell har gjort sig bemærket både på High Cascade Snowboard Camp i Mt. Hood, samt i Snowboarder Magazine’s videomagasin, er der lagt op til lidt af en kultrelease. Terry Kidwell’s Roundtail 1550 Sims Pro Model er netop sat til salg på www.Terrykidwell.com hvor man kan læse videre om det legendariske stykke træ.

 

—–

Se et interview med Terry Kidwell her, hvor også et par riders får lov at rive prototyperne rundt!

For mere kreativ summershred og masser af lækkerier, klik her for Recap fra High Cascade’s Session 6.

 

 

Kristian Morgen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.