SKISNOWBOARDDansker køber norsk skiområde

Troels Iversen7 år siden1 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2014/09/Ringkollen_front.jpg

Her på Riders.dk redaktionen har vi valgt at trykke på breaking news knappen. Det gør vi kun i sjældne tilfælde, men denne nyhed kommer med garanti til at få stor betydning for vores brugere her på Riders.dk.

Du har med sikkerhed hørt om Christoffer Hove, der igennem de sidste mange år har været pioner i det danske snowboardmiljø. Han er manden bag danmarksmesterskaberne i snowboard samt Copenhagen Open. Hove har altid haft et godt øje til Norge, og måske af den grund har han nu sat sin underskrift på en købsaftale som ny ejer af Ringkollen Alpin.

Ringkollen_1 Ringkollen_3
En glad Hove foran bakken i Ringkollen…

Ringkollen Alpin (600 ohm.) er et alpint skicenter, der har specialiseret sig i freestyle. Området ligger 50 km nordvest for Oslo (10 km fra Hønefoss) og er bestemt ikke et ukendt område for freestyle interesserede. Ringkollen har tidligere været vært for Salomon Jib Academy og blev i 2011 kåret til Norges bedste park på den kendte og anerkendte norske hjemmeside Friflyt.No. Parken har en længde på 400 meter og har et utal af obstacles og kickers.

Christoffer har brugt hver en øre han ejer for at kunne realisere denne drøm. Han overtager driften samt snekanoner, pistenbully, lysanlæg, slæbelift, park faciliteter, hvorved han kan drive snowparken videre. Det første mål, der skal realiseres, er at lave Norges første core, altså 100% dedikeret freestyle område, hvor alt kommer til at omhandle freestyle ski og snowboard.

Ringkollen_Alexander Aurdal_Peter Gløersen Ringkollen_PC Fosse_ Peter Gløersen

I øjeblikket bor han sammen med sin gode ven og kommende kollega Carsten Selleri i en campingvogn ved anlægget, da det hele stadig er meget nyt og hektisk efter overtagelsen. Christoffer så ved et tilfælde i februar, at Ringkollen var sat til salg, da den tidligere ejers søn ikke ønskede at forsætte driften af anlægget. Der gik ikke mange dage, inden Christoffer allerede var i samtale om et eventuelt køb. Og som han selv siger, det var en meget impulsiv beslutning. Respekt herfra!

Efter planen åbner parken i starten af december. Det eneste, de behøver, er minusgrader, da området er snesikkert ved hjælp af deres sneanlæg. ”De næste par måneder skal bruges på at ordne en masse praktiske ting, så det hele kan komme op at køre hurtigst muligt,” fortæller Hove. ”Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi får en hård start her i Norge, da vi skal bevise overfor nordmændene, at selvom vi er fra en fladt land (læs: vi er danskere, der ikke kan stå på ski og snb), så kan vi sagtens bygge Norges bedste park uden den store kapital, da alle penge er brugt på købet. Det skal nok gå alt sammen, og vi glæder os til at komme i gang,” afslutter Christoffer, der igennem telefonen fra Norge har et gåpåmod, der ikke er til at tage fejl af.

Her fra Riders.dk skal der lyde et kæmpe tillykke med købet. Vi kommer snarest muligt på besøg.

Du kan se denne video fra parken på Ringkollen…
[vimeo 34435336 w=810 h=456]

A day in Ringkollen with Sjur Sætren from Wordup Projects on Vimeo.

Ringkollen_setup1 ringkollen_2

Fotos // Christoffer Hove og Peter Gløersen

Troels Iversen

Troels har været fast del af Riders.dk siden år 2006. Sidenhen har han rapporteret fra events og konkurrencer over det meste af kloden. Passioneret freeride skiløber og fotograf, der tilbringer flest mulige uger i bjergene hver vinter, hvor St Anton am Arlberg i Østrig er favoritten. Sommeren går med at surfe den danske vestkyst, eller rejser udenlands i søgen efter bølger. E: troels@riders.dk IG: iversentroels

One comment

  • Lenn Lennert

    september 19, 2014 at 8:46 pm

    Fedt, stort tillykke fra Grønland. Vi kommer helt klart og besøger parken.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.