SHERIDERSSKIFreestylelinje på højskoleprogrammet

Alexander Vissing8 år siden1 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2014/10/10726420_10152759792349658_202489981_n.jpg

De fleste husker Lasse Svendsen, et af Danmarks store Freestyle talenter år tilbage, med fede filmparter hos RAD Film og Loco Skiing samt flotte konkurrenceresultater. Modsat andre danske freestyleskiløbere, der i deres karrieres efterår vælger at gå en helt anden vej end skiløb med sit studie, bruger Lasse sit lærerstudie til at give skiløbet noget igen ved at undervise på Danmarks eneste Freestylelinje på Højskole.

 

De fleste danskere kender til Højskoleophold, et sted hvor personlig udvikling og tætte bånd er i højsædet, et sted hvor oplevelser huskes for evigt. En del har måske stået med valget mellem et højskoleophold med alle dets unikke oplevelser, og en skisæson hvor sneliderligheden skulle stilles. Men hvorfor ikke kombinere de to?

Oure tilbyder nemlig en Freestylelinje i deres udvalg af højskoleophold hvor Lasse Svendsen står for undervisningen. Det kan lyde mærkeligt at gå fra en så aktiv karrier til selv at stå på sidelinjen og undervise, men ifølge Lasse er glæden helt den samme:

 

At følge ens elevers udvikling igennem et langt forløb og opleve deres glæde ved at lande et nyt trick, det står ligeså stærkt – hvis ikke stærkere – som dengang man selv landede et nyt trick for første gang!

 

Og der bliver rig mulighed for at få succesoplevelser. Højskoleopholdet varer 25 uger i alt fra januar til juni med 8 ugers intensiv undervisning i Alpe’D’Huez og Les Deux Alpes i de franske alper,

 

10726802_10152759792329658_1359791751_nEleverne bonker wallen i Les Deux Alpes…

 

Til vinter er det anden gang at freestylelinjen er placeret i Oures program, et program hvor fokus er at få det skitekniske på plads først, for herefter gå intensivt ind i freestyledisciplinen. Dette sikrer grundfærdighederne på ski og øger ens udviklingspotentiale. Det oplevede Jonathan Røder som deltog i opholdet sidste vinter:

 

Min freestylemæssige udvikling gik langt ud over mine forventninger! Da vi startede undervisning kunne jeg lige klare en 1’er og absolut ikke slide rail- eller boxe. Resultatet, for mit vedkommende, var at jeg kom til at slide boxe, enkelte rails, sætte 3’ere 5’ere og 7’ere med diverse grabs samt front- og backflips.

 

Udover optimal teknik er et godt fællesskab blandt eleverne mindst ligeså afgørende for at opnå succes på to brædder. Og det gode fællesskab man kender fra ugescamps, hvor man presser hinanden til at lære nye ting er bestemt også tilstede på Oures Freestylelinje. Det erfarede Elisabeth Wahl, der var eneste pige på sit hold:

 

Vi vidste lige hvornår vi skulle presse hinanden og hvornår vi skulle støtte hinanden. Som eneste pige synes jeg, det var enormt fedt, at jeg ikke at fik “sær” behandling. Jeg følte mig som en af drengene og jeg lærte alt på lige vilkår med de andre.

Så hvis man sidder med en lille drøm om at blive en dygtig Freestyle skiløber, som jeg gjorde. Men bare ikke tør at starte alene, så er Oure Freestylelinje virkelig det bedste sted at starte.

 

Så brænder du ligesom Elisabeth og Jonathan for freestyleski, og kunne du godt tænke dig at blive bedre, samtidig med du får et unikt fællesskab og venner for livet, så er Freestylelinjen på Oure måske noget.

 

 

FAKTA

  • 25 ugers højskoleophold (januar-juni).
  • 8 ugers intensiv træning i alperne.
  • Undervisning fra nogle af landets bedste trænere.
  • Ophold og venskaber med 50 andre unge, der alle brænder for skiløb.
  • Off snow activities: mountainbike, havkajak, rulleskøjter, fitness, adventure mm.
  • Mulighed for at tage BSI uddannelse og fortsætte på PSI.
  • Pris: 1.400 pr. uge + 36.000 i rejseomkostninger.

 

LÆS MERE OM LINJEN OG STIL SPØRGSMÅL HER.

 

Alexander Vissing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.