KITESURFPULSSHERIDERSSKISNOWBOARDSURFGoPro ude med nyt legetøj

Nick Sturm8 år siden1 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2014/11/Hero4Black_Cluster_03-1024x1024.jpg

I slutningen af september blev det offentliggjort, og i starten af obtober blev de lanceret. Go Pro smed nemlig tre nye modeller på markedet for omkring to måneder siden.

Dog en smule forsinket, men nu har Riders testen den dyre i klassen – GoPro HERO4 Black.

4K videokvalitet

Det nye, lille kamera praler af at have dobbelt så meget power, som indfanger video i en 4K opløsning – fire gang så høj opløsning som full HD – med 30 billeder i sekundet. Og billedet er skarpt, selv på en lille computerskærm kan man finde forskellen på på 4K og 1080p.

Desuden kan kameraet i højere grad end før bruges til slowmotion, da det kan filme 120 FPS med en full HD-opløsning, og det fungerer ganske godt i klipperummet, hvor klippet får et mere flydende udtryk med de flere billeder per sekund.

Her har Riders taget GoPro HERO4 Black med i vandet og testet 4K med 30 FPS og 1080p med 120 FPS

[vimeo 112150787 w=500 h=281]

 

Brugervenlighed, batteritid og comfort

GoPro HERO4 Black vejer ikke særlig meget, og kameraet kan uden store problemer spændes på panden, og agere det tredje øje – uden at det generer for meget. Det vandtætte hus er desuden blevet forbedret fra forrige modeller, hvor det til tider kunne være svært at trykke på det vandtætte kamerahus’ knapper.

Batteriet kunne godt klare en session i vandet på omkring to timer, hvor mange klip blev fanget, og menuen er også let at navigere igennem med store, klare symboler. Det kan dog være en fordel at kaste et blik på manualen, der giver et overskueligt overblik over, hvor de forskellige indstillinger befinder sig.

Nye funktioner

GoPro har tilføjet en del nye funktioner til det ellers simple kamera. Hvis man for eksempel ved, hvor stor blænden skal være, når solen netop og på vej ned over himlen, eller hvordan hvidbalancen, skarpheden og ISO-niveauet skal være, så kan man selv indstille det gennem protune-funktionen.

Desuden er Superview funktionen blevet udviklet. Det er en opskallering af den allerede eksisterende vidvinkel, sådan at linsen kan indfange endnu mere, hvilket er fordelagtigt på et kort surfboard for eksempel.

En sidste nævneværdig ny funktion er naturligvis GoPros night-lapse funktion, der ligesom timelapse-funktionen tager billeder i et interval – for eksempel hvert femte sekund – og når de sættes sammen ligner det virkeligheden er spolet op. Det nye er så, at kameraet kan tage billeder i mørke i højere grad end før.

Her har Riders taget GoPro HERO4 Black på hovedet og på en monopod.

[vimeo 112168502 w=500 h=281]

 

Artiklen er lavet i samarbejde med Playground.dk.

 

Nick Sturm

Studerer journalistik ved SDU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.