SHERIDERSSKIDansker til start ved sæsonens første FWQ

Troels Iversen7 år siden1 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2015/01/Josefront.jpg

I weekenden starter freeride sæsonen for alvor, når den første Freeride World Tour Qualifier løber af stablen i østrigske Axamar Lizum. Denne 3 stjernet qualifier får selskab af en af de bedste danske kvindelige freerider – Josefine Lützau. Vi fangede hende til et par hurtige spørgsmål inden sæsonens første konkurrence.

Er du klar til på lørdag?
Ja det synes jeg! Jeg føler mig stærkere end de tidligere sæsoner, jeg kører hurtigere og generelt føler jeg mig sikker på skiene og mit skiløb. Jeg kan i hvert fald ikke sætte en finger på hvorfor jeg ikke skulle være klar til på lørdag, så det er bare fuld gas efter hvad forholdene tillader!

Skærmbillede 2015-01-09 kl. 07.50.20

Hvordan har få forberedt dig frem mod denne sæson?
Jeg har brugt virkelig meget tid i fitness centeret. Efter jeg brækkede brystbenet sidste år fik jeg en personlig træner på, der skulle hjælpe med at komme mig hurtigst og bedst muligt oven på skaden. Det gav helt sindssygt meget så siden da, har jeg trænet med hende fast to gange om ugen, og de andre tre-fire gange træner jeg selv efter hvad vi har aftalt, at jeg skal lave.
Ellers surfer jeg det meste af sommeren, og i efteråret har jeg et par ture på gletsjer med en østrigsk træner, så teknikken er pudset af til sæsonstart.

Skærmbillede 2015-01-09 kl. 07.50.35

Hvad skal resten af sæsonen gå med?
Der skal køres så mange qualifiers som muligt! Den eneste jeg har fået bekræftet endnu er Kappel den 17. Jan, men derefter ligger der noget stort set hver weekend. Man får bare først bekræftelse for start til konkurrencerne ret sent så det er lidt svært at planlægge langt ud i fremtiden, men jeg vil gøre mit bedste for at komme med til en eller flere af de 4-stjernede konkurrencer i løbet af sæsonen. Jeg er dog stadig nødt til at tage hjem i de fleste af hverdagene, for at vise mig i skolen da jeg lige skal færdiggøre 3.g ved siden af. Så jeg er lidt frem og tilbage mellem Danmark og Alperne hele sæsonen ☺

Skærmbillede 2015-01-09 kl. 07.50.53

Josefine er i øjeblikket i St Anton hvor hun hænger ud med Martin Schøber. Tjek denne video ud fra starten af ugen…
[vimeo 116203683 w=750 h=422]

3 friends, 3 hours, 3 classics and 100% powder from Blacksnow.dk on Vimeo.

Troels Iversen

Troels har været fast del af Riders.dk siden år 2006. Sidenhen har han rapporteret fra events og konkurrencer over det meste af kloden. Passioneret freeride skiløber og fotograf, der tilbringer flest mulige uger i bjergene hver vinter, hvor St Anton am Arlberg i Østrig er favoritten. Sommeren går med at surfe den danske vestkyst, eller rejser udenlands i søgen efter bølger. E: troels@riders.dk IG: iversentroels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.