SNOWBOARDAir+Style i Innsbruck er begyndt – Recap fra kvalifikationen

Kristian Morgen8 år siden1 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2015/01/REMAKE_DSC_3856-1024x678.jpg

Det gik ned her til eftermiddag i Innsbruck, hvor både atleter og publikum var klar på action og spænding. Der var fokus på stil mere end teknik, og hoppet byder på gode forhold for weekendens riders.

 

Der er lagt i ovnen til en god weekend. Allerede fra starten blev der smidt store tricks, og det tydede på at alle var komfortable med både kicker og landing. Niveauet er enormt højt, men vi har før set disse riders sende endnu større tricks ud til publikum, hvilket vi nok får at se i morgen i de følgende runder. Her er scores fra runde 1:

 

RESULTAT – KVALIFIKATION

Airstylekvalliste

 

I morgen vil der være en runde 2 hvor de seksten videregående riders skal i en duel, head-to-head, hvor vinderne går videre til runde 3. Alle er seedede efter runde 1. Runde 3 er samme model om igen, 8 riders seedede efter runde 2, hvor de fire vindere går videre til superfinalen.

Som nævnt, er niveauet sat rimelig højt fra start, så det bliver utrolig spændende at se, hvad der skal til i duelrunderne. Der skal jo stadig være plads til et godt show i finalen. Vi ved at mange riders har triples, hvilket kan gå hen og blive afgørende. Men i dag så vi, at der blev givet bedre point for stil, end for teknik. Det betyder at der skal kæmpes med kreativitet, snilde og skiftende grabs i morgen, for at imponere dommerne.

Og netop som forventet, for konkurrencearrangørerne fik en masse kritik efter første led i Air+Style touren i Beijing. Der endte finalen i en triple-fest uden lige. Kritikken fra sidst gør forhåbentlig konkurrencen mere spændende og mere krævende af riders’ne.

REMAKE_DSC_3866Backside double corks var klart favoritten under dagens kvalifikation…

 

Hvad der kommer til at ske, er ikke til at sige. Mange af de deltagende er sikre i triplecorks, men kan også godt spice sine runs op med kreative grabs. Samtidigt kan folk som Sage Kotsenburg gå amok, som vi så sidste år med hans holy crail-grab (slå hans winning run fra beijing op). Hvis der går kreativitet i den, bliver i morgen en god dag for konkurrence snowboarding.

Husk at du kan se med på DR3 kl.19.30, hvor der bliver vist live fra 3. Runde. Derudover kan du følge med på Riders.dk’s Instagram (@ridersdk) og på www.air-style.com

 

 

Se flere billeder fra dagens kvalifikation herunder – enjoy!

 

REMAKE_DSC_3773Efter at have kickeren venter jibsektionen med mange muligheder…

REMAKE_DSC_3747Flash den base…!

REMAKE_DSC_3839Ståle Sandbech på downflat’en i jibsektionen…

REMAKE_DSC_3755Man fornemmer tydeligt hvor stort stilladset er fra denne vinkel…

ALLE BILLEDER TILHØRER RIDERS.DK / ALEXANDER VISSING

Kristian Morgen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.