SKISNOWBOARDØstrigsk Roadtrip: Fieberbrunn

Redaktionen7 år siden2 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2015/02/front_fieb.jpg

Et par stykker fra Riders.dk redaktionen tog i januar måned på roadtrip gennem de østrigske alper, for at tage temperaturen på de mange fantastiske skiområder, som de ville finde på deres vej. Trioen tilbragte halvanden uge i de sneklædte bjerge, hvor turen førte dem fra Vorarlberg til Salzburgerland og tilbage til Tirol.

Her kommer tredje del af en serie på fire artikler.

Part 3 Fieberbrunn
Vi var tidligt oppe mandag morgen i Bad Gastein – vores værtinde havde aftenen forinden sørget kaffe og gjort morgenmaden klar, så vi ikke skulle køre de knap to timer til Fieberbrunn på tom mave. Med store forventninger kørte vi af en flot rute gennem Salzburgerland til Pillerseetal hvorved Fieberbrunn ligger. Vi har hørt, læst og set mange edits fra Fieberbrunn, som eftersigende skulle være et puddersne-paradis uden lige!

Vi var tidligt fremme og havde heldigvis mulighed for at checke ind ved ankomst i det hyggelige Landhaus Pirker. Vi skyndte os at skrifte fra road-trip tøj til skitøj og direkte afsted til Bergbahnen Fieberbrunn, vi tog skibussen der kørte nærmest lige ved vores pension og var fremme ved liften på få minutter. Vi ankom til semi-blå himmel og en sol der af og til tittede frem bag skyerne. Det havde sneet dagene før og underligt nok var der ikke særlig mange andre freeriders på bjerget, så der var altså stadig massere friske linjer at finde.

Fieberbrunn_ov
Fieberbrunn_pow
Fieberbruun-4

Fieberbruun

Som tre hunde bag i bilen på vej til skoven, var vi ved at sprænges for at komme ud af liften og flyve ned gennem Fieberbrunns lokkende terræn. Omsider på toppen fandt vi hurtigt frem til Freeride World Tour konkurrencefacet som vi senere på ugen fik kørt i bunden af.
Første dag bød på massere fede ture ned igennem en slugt vi havde spottet fra gondolen. Det var allerede lavet traverse om til fladen, og vi fandt rimelig nemt frem.

Efter første skidag var veloverstået åbnede himlen sig og det begyndte at vælte ned med sne, og det stoppede ikke rigtig før vi tog afsted igen. Det betød at vi næste morgen stod ved liften og kunne se frem til utrolig meget frisk sne. Vi var så heldige at have en aftale med Sebastian Schwaiger, fra Bergbahnen Fiberbrunn, der havde sagt ja til at vise os lidt rundt på sin hjemmebane. Sebastian viste os lidt rundt og fortalte hvor vi en dag som den denne ville finde den gode sne. Vi fulgte hans råd og kørte til skoven under Lärchfilzkogel, og vi blev på ingen måde skuffet, da terrænet bød på stejle bjergsider med god plads mellem træerne og ufattelig dyb sne!

Fieberbruun-13
Fieberbruun-9
Fieberbruun-8
Fieberbruun-14
Fieberbruun-16

Fra næste sæson bliver Fieberbrunn slået sammen med Ski Circus (Saalbach, Hinterglemm og Leogang) hvilket er med til at udvikle skiområdet til helt nye dimensioner.

Fieberbruun-2
Fieberbruun-3
Fieberbruun-6
Fieberbruun-7
Fieberbruun-10
Fieberbruun-15
Fieberbruun-17

Christian-Emil smider et backflip i Powairea, en slags snowpark hvor kun inrunns og hop er shapet. Det vil sige at alle landinger er powder-landinger – virkelig fedt koncept, og første gang vi prøvede det. Der var både kickers, drops og en enkelt funbox da vi besøgte området.
Fieberbruun-18
Fieberbruun-20
Skærmbillede 2015-02-13 kl. 18.02.02
Skærmbillede 2015-02-13 kl. 18.13.39_1
Skærmbillede 2015-02-13 kl. 18.12.21
Skærmbillede 2015-02-13 kl. 18.08.39
Fieberbruun-24

Fieberbruun-23 Fieberbruun-19 Fieberbruun-21

BBFieberbrunn_Logo_4c
Riders.dk var inviteret af Tourismusverband PillerseeTal og Østrigs Turistbureau.
Alle fotos tilhører Troels Iversen (www.troelsiversen.com) og Riders.dk.
Riders.dk udsendte journalister: Chr-Emil Thorup, Jens Peter Frederiksen og Troels Iversen

Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.