SHERIDERSSKISNOWBOARDNye riders vinder ski og snowboard DM i Big Air 2015

Redaktionen7 år siden2 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2015/03/Forside-1024x682.jpg

Fredag gik det igen løs til Danmarksmesterskaberne i freestyle ski og snowboard, da vinderne af Big Air 2015 skulle findes. Stemningen og set-uppet var i top, da hele 65 riders stod klar til at give den gas under stor luft, sol og næsten blå himmel. To kickerer stod knivskarpt i Ringkollen parken, musikken spillede, der var pølser på grillen og nye Danmarksmestre i både ski og snowboard blev fundet! 

 

163A2210Riders meeting // foto: Emil Brandt 

 

Dagen startede i parken kl 10.00 med et riders-meeting hvor Christoffer Hove, medarrangør af DM og ejer af Ringkollen Park, bød velkommen, præsenterede dommerene og fortalte om dagens program. I løbet af formiddagen blev kickerne tjekket ud og tricksene pudset af, inden kvalifikationen gik i gang. Efter laps i parken, var pølserne på grillen varme og det var tid til frokost inden kvalifikationen til Big Air 2015 gik i gang.

 

grill Frokosten stod på hotdogs // foto: Emil Brandt 

 

Hos herrerne på ski kæmpede 20 riders om de 8 pladser i finalen. Her blev der satset stort og til alles overraskelse var det et nyt ansigt, som i år tog guldet foran sidste års vinder Thomas Trads. Rasmus Roer Madsen satte switch 10 med safety grab hvilket scorede 93 points hos dommerne, og sikrede ham en 1. plads. Rasmus på 19 år går til dagligt på Hovden ski gymnasie i Norge. Thomas Trads scorede 90 point på sit bedste trick – switch 10 mute. 3. pladsen gik til en fyr som har været på podiet en hel del gange efterhånden – Johan Duus, som satte rodeo 9 i finalen.

163A2235foto: Emil Brandt 

 

Snowboard herrerne var ligeså talstærkt mødt op med 20 herre i kvalifikationen, hvoraf 7 gik videre til finalen. Her overraskede grønlandske Jonas Strømsted med en front side 7 med tail grab som sendte ham øverst på skamlen. 2. pladsen gik til Mikkel V. Jørgensen som leverede en back side 540 med nose grab. Simon Houlind satte front side 7’er med tuck knee, og fik bronze. Snowboard juniorer bød ligeledes på en ny og overraskende vinder. Den yngste deltager nogensinde til dansk snowboard DM; Osmo Mikola vandt for sine stilede tricks en 1. plads.

Yngste pige på ski, 12 årige Aviaja, startede finalerne med et straight air safty grab. Efter hende, også fra Grønland, var Nivi som lavede en flot switch 1’er og dermed sikrede sig guldet hos pige juniorerne på ski.

 

163A2622Yngste pige – Aviaja fra Grønland // foto: Emil Brandt

 

Hos damerne på snowboard var der tæt løb om podiepladserne. Nanna Lennert fra Grønland leverede en flot 1’er som sikrede hende guldet. Ane Møller fik en på 2. plads og 3. pladsen gik til Emilie vad Straight. Karen Marie Schmidt, som til dagligt går på skigymnasie i Sverige, satsede stort i finalen og tog som den eneste pige, det største hop som herrene kørte på. Hun landene dog ingen af de to finaleruns, men fik en masse go credit for sine forsøg.

 

163A2467Emil Ammundsen højt i luften til Big Air DM // foto: Emil Brandt

 

Emilie Freek var først hos damerne på ski og leverede to 1’ere. Marie Raunkjær Christensen satte en clean 3’er og forsøgte på en 5’er i sidste run, som ikke blev landet. Isabella Tvede, som er hjemme fra sin sæson i Mammoth for at være med i DM, viste dagen igennem seje stilsikre tricks. I finalen satte hun switch 1’er og en switch 3’er, der sikrede hende toppen af podiet guld om halsen.

 

163A2764foto: Emil Brandt 

I morgen fortsætter Danmarksmesterskaberne i freestyle ski og snowboard 2015 når der afholdes DM i slopestyle!

Alle vindereAlle vinderne af Big Air 2015 // foto: Emil Brandt 

Stort tillykke til vinderne af DM i Big Air 2015:

HERRE SKI:

1. Rasmus Roer Madsen

2. Thomas Trads

3. Johan Duus

 

HERRE SNOWBOARD:

1. Jonas Strømsted

2. Mikkel V. Jørgensen

3. Simon Houlind

 

DAME SKI:

1. Isabella Tvede-Jensen

2. Marie Raunkjær Christensen

3. Emilie Freek

 

DAME SNOWBOARD:

1. Nanna Lennert

2. Ane Møller

3. Emilie Vad Johannsen

 

JUNIOR HERRE SKI:

1. William R Madsen

2. Meino Pedersen

3. Alataq Møller Karlsen

 

JUNIOR HERRE SNOWBOARD:

1. Osmo Mikola

2. Anthon Siegstad

3. Rune Lennert

 

JUNIOR PIGER SKI:

1. Nivi Sachse

2. Aviaja Larsen

 

 

 

 

 

Redaktionen

2 comments

 • Jeppe

  marts 7, 2015 at 8:15 am

  Hey Riders!
  Tak for en hurtig og god update, I er for seje…

  Ville det være for meget at bede om hel ranglisten efter slopestyle, så man kan se hvordan folk placerer sig udover top 3?

  Ellers tak for god dækning af dansk freestyle!

  Reply

  • Marie Raunkjær Christensen

   marts 10, 2015 at 7:51 am

   Hej Jeppe,
   Tak for rosen! Vi prøver at få hele ranglisten med til næste artikel om slopestyle som er lige på trapperne.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.