SURFSurffilm på det store biograflærred

Troels Iversen7 år siden1 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2015/03/Russia_The_Outpost_Vol_1.jpg

I går aftes blev der afholdt filmaften i samarbejde med OH DAWN i indre København – nærmere betegnet Grand Teatret. Med en næsten fuld biografsal havde den danske surffilm ”HJEM” præmiere foran det store publikum. Filmen er blevet til efter tre ugers ophold i Thy, hvor filmer og instruktør Benjamin Beckett har haft de lokale surfere (Jens Munk, Peter Steinfath, Oliver Hartkopp, Mor Meluka mfl.) med på sit projekt, hvilket har resulteret i en yderst flot kortfilm fra det kolde Hawaii.

IMG_8469
Co-founder af OH DAWN Bo Gundtoft byder velkommen…

Efter den danske præmiere blev de to internationale produktioner ”The Cradle of Storms” og ”Russia” vist til stor begejstring for publikum. Den første film tog os med på surfeventyr til Alaska, ja det var måske ikke den mest oplagte surfdestination, men som med Thy i Danmark, så byder Alaska på storslået surf, når forholdene er til det. En fantastisk historie om tre surfere der trodser naturens kræfter og surfer bølger som ingen andre nogensinde har surfet før. Normalt bruger vi danske surfere vores vans og biler til at komme til stranden, men i Alaska foregår det på ATVs (firehjulet motorcykel). Næste film ”Russia” tog os med på eventyr i et lukket men overraskende gæstfrit land, hvor de færreste nok havde regnet med at finde fantastiske bølger. Ved hjælp af en gammel russisk militærlastbil og militærhelikopter blev holdet kørt og fløjet rundt på den fantastiske kyst omkring Kamchatka Peninsula. To film der virkelig får den indre eventyrer frem i os, og på Riders.dk redaktionen er vi allerede ved at planlægge vores næste surftur til fjerne afkroge af verden.

IMG_8488 IMG_8484 IMG_8476 IMG_8472

Tak til OH DAWN for en super fedt aften.

Troels Iversen

Troels har været fast del af Riders.dk siden år 2006. Sidenhen har han rapporteret fra events og konkurrencer over det meste af kloden. Passioneret freeride skiløber og fotograf, der tilbringer flest mulige uger i bjergene hver vinter, hvor St Anton am Arlberg i Østrig er favoritten. Sommeren går med at surfe den danske vestkyst, eller rejser udenlands i søgen efter bølger. E: troels@riders.dk IG: iversentroels

2 comments

 • Kia

  april 4, 2015 at 8:08 pm

  Kan man se denne film nogen steder, hvis man gik glip af arrangementet?

  Reply

  • Jens Peter Frederiksen

   april 27, 2015 at 7:55 am

   Hej Kia,

   Jeg tror desværre ikke de er udgivet på nettet endnu 🙂

   Beklager det sene svar.

   / Jens

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.