SURFTil pressevisning på surffilm i Grand

Camilla Henriette From6 år siden1 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2015/08/Standingonwater4.jpg

 

Surffilmen Stading on Water er ikke kun en smuk filmisk biografi om SUP-surferen Casper Stienfaths liv; den tegner også et portræt af Klitmøller og dansk surfhistorie.

 

Torsdag d. 20 havde Grand i København pressevisning på den nye surffilm Standing on Water, der indtil nu kun er blevet vist i Thisted Kino, og Riders.dk var inviteret med. Udgangspunktet for filmen er Stand Up Padler Casper Steinfath som i filmen, på egen hånd og af andre, giver os et indblik i en opvækst lidt ud over det sædvanelige.

Som barn til en dansk mor og en amerikansk far, halvdelen af tiden boende i Danmark og resten af tiden i udlandet, var grobunden for en utraditionel opvækst etableret. Dette var ikke kun en fordel i forbindelse med surfing, men bliver også af Casper beskrevet som en fordel i hans videre liv i forhold til at kunne tilpasse sig nye steder og rutiner.

 

Et barn af Cold Hawaii

I Danmark bosatte familien sig i Klitmøller, som på daværende tidspunkt var mekka for wind-surfere og inden længe underviste faren ikke kun Casper og hans bror i wave surfing, men også flere andre drenge fra omegnen.

 
Standing on water foto Peter Alsted

 

Filmen tager os med hjemmevideo, flotte skarpoptagelser og fortællinger med fra starten og bygges op i faser, der hver indledes med en overskrift som introduktion til det nye afsnit. Slow mo klip og lækker musik danner baggrundstapetet for oplevelsen og underbygger samtidig den sansende og legende stemning, der virker gennemgående for hele filmen. ’Deep Play’ bliver det udtrykt som i filmen, og med udtrykket refereres der ikke kun til surfing, men til tanken om at livet skal føles og leges igennem.

 

Vænnet til vand

Trangen til og behovet for vand er sjovt nok ikke medfødt, og som lille kunne Casper slet ikke lide at få hovedet under vand. Tingene ændrede sig dog, da Caspers lillebror blev gammel nok til at tage med på vandet, og sammenspillet mellem de to brødre virker helt afgørende for Caspers udvikling som en af verdens bedste SUP’ere.

Lige nu ligger Casper på verdensrangslistens 9. plads i SUP; ganske vidst som eneste dansker overhovedet og nogensinde. Af legendariske surfere som blandt andet Robby Naish spås han en lys fremtid og med sine kun 21 år, har han heldigvis mange år endnu til at nå podieplaceringerne.

 

ISA2 foto_ISA

 

Fra Riders.dk skal der lyde en flot anbefaling til filmen, der både med sin fortællevinkel og med sit visuelle univers skildrer en nærværende og fængende historie om en surfers og om en bys mentalitet og udvikling. Den scorer derfor uden tvivl topkarakter! Kunne du også selv tænke dig at se filmen, vises den i København allerede i morgen med hele to visninger samt i Odense, Aalborg og Århus i nærmeste fremtid. Du kan finde de konkrete datoer og tider, samt købe billetter HER.

 

RidersdkLogostars5

 

https://vimeo.com/130536049

 

 

Camilla Henriette From

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.