WINDSURFDet trækker op til bølger i Klitmøller

Redaktionen7 år siden1 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2015/09/optrekk-worldcup.jpg

Bølgerne kommer torsdag middag. Men tiden er knap i Cold Hawaii. Vejrudsigten giver formentlig blot 10-12 timers sejlads i dagslys til at finde en vinder af årets World Cup i Klitmøller.

Chefen for World Cup’en i Klitmøller, Robert Sand, er stensikker: Selvom Vesterhavet har været blidt som en blomstereng de første tre dage af World Cup-ugen, skal man nok finde en vinder i årets udgave af KIA Cold Hawaii PWA World Cup 2015.

– Vi har fundet en vinder hvert år, og det gør vi også i år. Jeg tror, at vi sender surferne på vandet torsdag over middag og sejler frem til solnedgang. Vi begynder forhåbentligt igen fredag morgen ved solopgang og kører så længe, der er vind og bølger, siger Robert Sand.

Når vi det?

Det giver arrangørerne 12-15 timers sejlads i dagslys. Det er nok, for det tager omkring fem timer at finde en vinde. Men det kræver fem timer med stabil vind og gode bølger.

– Der er langt op til nogle ret vilde dage med ‘når vi det-stemning’ på vandet og fest og musik med Saybia og De Eneste To, der giver koncert torsdag og fredag, siger Robert Sand.

Den første dansker på vandet er Mads Bjørnå. Han er med i kvalifikationsrunden for at komme ind i hovedturneringen. Lige nu gør han sit udstyr klar og sørger for at spise det helt rigtige mad.

Kroppen i alarmberedskab

– Jeg kan godt mærke på kroppen, at den er i alarmberedskab. Men vi er vant til at vente på vind og bølger, siger den 39-årige surfer, der bor i Klitmøller.

Målet er naturligvis at komme med i hovedturneringen. Det kan blive svært, hvis bølgerne er små.

– Så bliver det en kamp bare at finde de rigtige bølger derude. Jeg plejer at være bedst i store bølger, som dukker op hele tiden, fortæller Mads Bjørnå, der sejlede på World Cup’en første gang i 2002.

Kenneth Danielsen er med i hovedkonkurrencen. Han får en hård start, når skal møde nummer tre på verdensranglisten, Jeager Stone fra Australien. Den tredje dansker, Lars Petersen, har som dansk mester fået et wild card til konkurrencen. Det er ikke afgjort hvem, han skal møde. Begge danskere om formentlig på vandet torsdag eftermiddag.

Redaktionen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.