KITESURFVerdens hårdeste kitesurf løb afgjort på Femern Bælt

Jens Peter Frederiksen5 år siden1 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2015/09/RBC2C_Overview_cSebastian-Marko-Red-Bull-Content-Pool-1024x682.jpg

Femern Bælt mellem Danmark og Tyskland var søndag d. 20 september forvandlet til et internationalt kiteboard mekka. 500 kitesurfere fra hele verden stod over for Red Bull Coast 2 Coast – det hårdeste kitesurfing løb nogensinde.

Pressemeddelelse:

Det legendariske kitesurfing løb som havde sin debut tilbage i 2013, modtog i år mere end 1.500 ansøgning. Blandt de 500 deltager, var hele 19 lande repræsenteret og deriblandt 31 danskere.

Med to kyster – mere specifikt fra Femern, Tyskland til Rødbyhavn, Danmark og retur, 40 km og 500 deltagere i vandet på samme tid er Red Bull Coast 2 Coast verdens hårdeste kitesurfing løb.RBC2C_Participant_(c)Henning Nockel Red Bull Content PoolLøbet startede ud fra Niobe-strand i Tyskland hele vejen over Femern Bælt og tilbage med kun en vending blot 100 meter fra Rødbyhavn i Danmark.

På denne marathonstrækning blev kitesurferne udsat for den barske Østersø, som er kendt for sine stærke strømme, høje bøger og barske vindforhold. Opgaven krævede stærk kitesurfing teknik, koncentration og udholdenhed blandt de 500 deltager. For at sikre maksimal sikkerhed var der redningbåde på vandet, så både amatører og professionelle kunne gå løbet sikkert i møde.

Resultater fra Red Bull Coast 2 Coast 2015:

  1. Florian Gruber (Tyskland), 01:06:20
  2. Jannis Maus (Tyskland), 1:06:59
  3. Rolf van der Vlught (Holland), 01:11:24

Hurtigste Kvinde:

Katja Roose (Holland), 01:23:17 – samlet 7. Plads.

RBC2C_Prize Giving_Jannis Maus Florian Gruber Rolf van der Vlught (v li )_(c)Sebastian Marko Red Bull Content PoolAlle billeder tilhører Red Bull Content Pool

Jens Peter Frederiksen

Har været en on-and-off del af Riders.dk siden 2011. Jens Peters passion findes i hovedsageligt i skisporten hvor freeride fylder mest. Dog er surfing begyndt at fylde mere og mere. Jens Peter har en kandidat fra CBS og arbejder til daglig med marketing. E: jens@riders.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.