SHERIDERSSKISNOWBOARDVerdens største indendørs skiområde åbner i Oslo

Alexander Vissing7 år siden1 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2015/09/Skihallen_2.jpg

 

I 2018 vil Skihallen slå dørene op til verdens største indendørs skiområde med 505 meter lang pist, 5 lifte, 2,5 kilometer langrendsløjpe samt freestylefaciliter i topklasse.

 

I en tid hvor man skulle tro at indendørsskiløb var uddøende, trodser vores nabo i det kolde nord pessimismen, og åbner i 2018 verdens største indendørs skiområde. Hallen vil befinde sig blot 10 minutter fra Oslo centrum og 20 minutter fra Gardemoen lufthavn, og dermed vil 1 million nordmænd have skiløb i deres baghave året rundt.

D. 9 september blev der givet grønt lys til byggeriet af hallen som får alpin-, langrend- og freestylemuligheder i topklasse. Men en piste længe på 505 meter og faldhøjde på hele 90 meter bliver der rig mulighed for at træne alpint, hvor en bredde på 100 meter og en varieret hældning på op til 40% sørger for plads til alle niveauer. Og til alle de turglade, vil hallen ligeledes byde på 2,5 kilometer langrendsløjpe.

 

Skihallen_1 

Med de 50.000 kvadratmeter hallen præsterer er der også ideelle rammer til en park af voksen størrelse. Sammen med freestyle teamet i Norges Skiforbund, bygges en park af stor variation med tilhørende parklift. Øverste del af parken kommer til at bestå af en railpark som også vil indeholde flere kickers i middelstørrelse hvorimod den nedre del af parken kommer til at indeholde et Big Jump med 38% hældning i landingszonen. Hoppet kan sammenlignes med det største i Tryvannsparken. Christopher Frankum, sportschef for Freestyleski i Norges Skiforbund, siger begejstret:

 

Dette er et perfekt tilbud for alle som ønsker stå på twintip eller snowboard hele året rundt. Skihallen vil rekruttere flere ind i sporten, for det er ikke alle som har mulighed for at rejse verden rundt på jagt efter sne.

 

Skihallen_4

 

Her på Riders.dk glæder vi os til at følge med i projektet i den norske storby som med X-Games til vinter og nu verdens største indendørs skiområde, går en spændende fremtid i møde. Indendørs skihaller står ofte for skud til miljøkritik, men også her differentiere Skihallen sig og skulle eftersigende blive i en miljøliga for sig, takket været etablering i eksisterende fjeldterræn og anlæggelse af permafrost.

 

En ting er sikkert, interessant bliver det og vi glæder os til 2018!

 

Læs mere om Skihallen på deres hjemmeside: www.skihallen.no

Og følg med på deres facebookside: facebook.com/skihallen2018

 

Alle billeder tilhører Skihallen / www.skihallen.no

 

Alexander Vissing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.