SKISolid skiing – bliv endnu bedre på ski

Troels Iversen6 år siden1 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2015/10/Solidskiing_front.jpg

Det er lidt nørdet, så er du advaret på forhånd, men ikke mindre yderst interessant, hvis du er tekniknørd. Vi har været så heldige at få tilsendt to eksemplarer af Henrik Thorsens skibøger, Skimekanik og Skiteknik, omkring teknik på ski.

Hvad er Solid Skiing?
Manden bag, Henrik Thorsen, må må betegnes som en af de mest erfarne skiløbere i Danmark. Forfatteren har intet mindre end 20 års erfaring som underviser på ski, 10 års erfaring som uddanner af professionelle skiinstruktører og et utal af uger på ski fordelt over hele verden. Nysgerrighed og skiglæde har skabt fundamentet bag bøgerne med et fokus på skimekaniske og skitekniske pointer med omfattende beregninger i fysikkens univers, som gerne skulle resultere i en værdifuld viden til et mere solidt, sjovere og friere skiløb.

Skimekanik
I et univers af enkle figurer og pædagogiske forklaringer deler Henrik Thorsen i et letlæseligt sprog sin viden om mekanikken i skiløb. Skimekanik er grundstenen i alle skiløbets discipliner og er ens for alle skiløbere. Bogen beskriver de ydre fysiske kræfter i skiløb, og de udfordringer det skaber for balancen. Skimekanik beskriver således, hvorfor du skal bevæge dig på en bestemt måde på ski. Du kan læse Skimekanik for at forbedre din egen forståelse for skiløb eller for at give den videre til andre. Skimekanik er grundlaget for bogen Skiteknik af samme forfatter.

SolidSkiing_Skimekanik-Cover

Skiteknik
Skiteknik gennemgår de grundlæggende bevægelser, som er relevante i alle skidiscipliner, uafhængigt af skiløberens niveau. Bogen beskriver de indre kræfter, som skiløberen skal arbejde med for at imødekomme de ydre fysiske kræfter, der påvirker skiløberen. Skiteknik beskriver således, hvordan du skal bevæge dig på ski indenfor skiløbets fire retninger, og sætter det sammen i en flydende bevægelse gennem svingets faser. Du kan læse Skiteknik for at forbedre dine egne evner på ski eller for at dygtiggøre andre. Skiteknik er efterfølgeren til bogen Skimekanik.

SolidSkiing_Skiteknik-Cover

Konklusion
To spændende bøger der giver stof til eftertanke. Skimekanik er meget ”nørdet” (stadig letlæselig og til at forstå), hvorimod Skiteknik er super fed inspiration til at blive bedre på ski. Begge bøger har gode illustrationer der underbygger pointer, og gør indholdet mere forståeligt for læseren. Alle skiløbere vil få gavn af at læse bøgerne. Så tyvstart din næste skitur og bliv klar til det perfekte sving på pisten, i parken eller i den dybe pudder.

Du kan læse mere om Solid Skiing på www.solidskiing.com og bøgerne kan købes elektronik eller som print via linket.

Forside foto // Carl Johan Hansen

Troels Iversen

Troels har været fast del af Riders.dk siden år 2006. Sidenhen har han rapporteret fra events og konkurrencer over det meste af kloden. Passioneret freeride skiløber og fotograf, der tilbringer flest mulige uger i bjergene hver vinter, hvor St Anton am Arlberg i Østrig er favoritten. Sommeren går med at surfe den danske vestkyst, eller rejser udenlands i søgen efter bølger. E: troels@riders.dk IG: iversentroels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.