SHERIDERSSKIDM i freestyle på et rullende bånd

Rikke Olsen6 år siden1 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2015/11/DMiIndoorfreestyle-1024x426.jpg

 

Kør switch eller lav en 360’er på et hvidt rullende tæppe. IndoorSki i Rødovre sætter rammen når der for første gang bliver afholdt DM i Indoor Skiing, hvor freestyle er én af de tre DM discipliner, som der bliver konkurreret i på båndet. Men i stedet for rails og kickere, skal deltagerne lave tricks med et rullende tæppe som eneste obstacle. Arrangør af konkurrencen, Janus Hecht, er selv gammel freestylerotte og stiller også op til konkurrencen.

 

“Vi kan ikke hoppe 30 meter på en stor kicker her, men til gengæld udfordrer det ens bevægelser og balancen rigtig meget. Men under træningen har jeg set tricks, som jeg ikke havde regnet med ville kunne lade sig gøre på båndet.“

 

Hvilke tricks han selv disker op med, vil han dog ikke afsløre inden på lørdag, hvor konkurrencen bliver afholdt i IndoorSki i Rødovre. Det er dog meget anderledes at kører på båndet, så switch og 360’ere er mere udfordrende end på sneen. Tæppets børster bidder fast i skiens kant, hvis man tværstiller dem. Det giver både nogle begrænsninger, men også muligheder.

 

“Her er mulighed for at være kreativ og lave nogle anderledes bevægelser. Det er god træning. Du kan overføre en del rotationsteknik og kontrol på skiene til parken.”

 

Man kan udnytte båndets skub til at forstærke sit afsæt og derved roterer. Det kan bedst sammenlignes med buttertricks på pisten. Nogle steder er de også begyndt at bygge kickere som kan køre på båndet.

 

 

 

 

Den største forskel fra park og off-piste freestyle er, at der ikke er nogen obstacles eller kickere. I stedet er der et blankt papir, hvor kun skienes fantasi sætter grænser. Indoor balletski er allerede en realitet. De har et højt akrobatisk niveau og laver eksempelvis flips hen over stavene. Måske kan det give inspiration til Indoor freestyle.

Dommerne i de tre discipliner, Demo, Freestyle og Formation er Thomas Reiter, uddanner fra Den Danske Skiskole, Bas van den Brink, demokører til Interski for Holland og en endnu ikke offentliggjort dommer. I år stiller der 8 deltagere op i freestyle disciplinen, så chancerne for at vinde er store, men Janus Hecht regner med at konkurrencen vil skærpes med årerne og at Indoor freestyle kun lige er begyndt. Janus Hecht fortsætter:

 

 

“Jeg har fulgt freestylemiljøet siden 2000 og hvert år, har nogen lavet noget vildere end året før. Ting som var umuligt at forestille sig. Det samme kunne ske her. Med tiden er der potentiale til at nå et rigtig højt niveau og måske starte en helt ny sport.”

 

 

Arrangementet DM i Indoor Skiing bliver afholdt på lørdag d. 14. november i Rødovre IndoorSki. Der er gratis entre for tilskuere. Tjek eventet ud på facebook lige HER.

 

 

Rikke Olsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.