PULSSKISNOWBOARDEn dag på sæson i Val Thorens

Jens Peter Frederiksen6 år siden2 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2016/01/Picture4.png

Som skibums får du muligheden for at stå på ski/board hver dag. Om du drager afsted på sæson til de Europæiske Alper, pudderriget i Japan eller rejser over atlanten til USA eller Canada, er du garanteret en anderledes hverdag langt fra studie- og arbejdsliv i Danmark.

Undertegnet er på jomfru-sæson i Val Thorens, med min kammerat Chris. Fra vores 14 kvadratmeters lejlighed prøver vi at dokumentere livet som skibums via vores Youtubeserie – Young Guns Collective. Selvom alle dage langt fra er ens, har vi her prøvet at give et indblik i, hvordan én dag så ud for os.
Tekst: Mathias Skaarup

 

8.00: Vækkeuret i form af en iPhone 4 med smadret glas ringer. Efter 5 min kravler Chris ned fra hemsen, slukker alarmen, og lægger sig til at sove igen.

 

8.14: iPad’en kommer frem fra under hovedpuden, instagram og Youtube bliver tjekket, hvorefter jeg prøver at kravle over Chris for at komme ned fra hemsen. Med en fod på køkkenbordet og en anden på sovesofaen, kommer jeg ned og sætter musikken til at spille fra computeren.

 

8.19: Vejrudsigten bliver tjekket, Chris står op og jeg begynder så småt at iføre mig skitøjet. Det er sidste sæt rene skisokker så det tyder på at aftenen står på tøjvask.

 

8.48: Tøjet er på og kameraudstyret er klart, Chris er altid lige 5 min. bagud, så i mellemtiden drikker jeg et glas ingefærsuppe. Det smager lidt som mine skisokker lugter, men garvede bumser påstår at det holder sygdom væk. Ned skal det!

 

Picture1Ingefærsuppen simrer i gryden

 

9.03: Hurtigt forbi skilockeren og så er vi klar til en dag på ski. Det er første dag i længere tid hvor sigtbarheden er nogenlunde, så vi valgte at stå direkte ned til Moutiere liften, for at skynde os mod parken mens vejret er godt.

 

9.21: Deltagerne til SFR Freestyle konkurrencen beundres fra parkens træklift imens de træner.  Midt i begejstringen går det op for os at parken er lukket for amatører indtil konkurrencen er overstået. Vi beslutter os i vores frustration at tage hjemad og redigere film i stedet.

 

9.57: Foran bygningen hvor vores lejlighed ligger, møder vi to af vores britiske venner, Jake og Tom. Efter noget snak beslutter vi os for at gå ned til Club Hotel hvor der vidst skulle være et par rails man kan sætte op.

 

10.15: Vi ankommer til området foran Club hotel. Der er to rails, en plastik tube og massere af powder, Det her skal nok blive godt. De to rails blive sat op i forlængelse og imens vi bygger en kicker længere oppe i parken, sætter nogle franske piger tuben op.

 

13:11 Tre musli-barer deles fra toppen af vores hjemmelavede park. Vejret holder sig stadig på et fornuftigt plan, så vi vælger at fortsætte i parken lidt endnu.

 

Picture2Den ene stav blev slugt af en pistemaskine, så det meste af dagen var uden stave…

Picture3
Ved siden af vores hjemmelavede park var en træklift – dejlig praktisk

 

15.37: Efter en del runs, og et fejlet forsøg på et backflip, kommer en Pistemaskine og ryder det meste af vores park samt min ene skistav. Vi beslutter os at kalde det en dag og kører ned til Plein Sud liften for at komme hjemad.

 

15.56: Pisten ved La Folie Douce forandres altid til en forhindringsbane af fulde britter mellem 15:45 og 16:15, men hvis man tager to minutter til at kigge imens folk styrter rundt i deres fuldskab, kan det være ret underholdene.

 

16.43: Skiene er i lockeren, tøjet på knagerne i entréen og Chris ligger fladt på sofaen. Jeg snupper mig en kold Kronenbourg fra køleskabet og tænder for noget musik. Mac Miller – Best Day Ever.

 

18.10: Efter 9gag, et par sandwiches, et bad og svar af et par mails, indser vi at vi nok bliver nød til at vaske vores tøj. Det foregår hos de danske Anders og Didi der bor i samme opgang som os. Tøjet sættes over og alarmen sættes til 21:50 – ja det tager 3 timer og 40 minutter for deres vaskemaskine at blive færdig.

 

18.51: Aftensmaden er serveret. Normalt står menuen enten på pasta pesto eller ris med sød chili sauce, men idag har vi flottet os og købt ind til kødsovs. En ekstra Kronenbourg bliver drukket imens Chris færdiggør sin mad.

 

19:14 Opvasken klares på toilettet da vores køkken ikke har nogen vask.

 

19:30 Efter aftensmad er det tid til trampolin session med briterne Jake og tom, samt en svensker der bliver kaldt Theo. Den eneste regel vi har til vores sessions er at alle skal lande et nyt trick hver gang vi mødes. I dag blev det til den første cork 540 for mit vedkommende, cork 720 for Chris’, imens Kake og Tom begge landede deres første dobbelt backflip.

 

Picture4På vej mod sportcenteret

Picture1Chris giver cork 720 et forsøg

 

21:55 Sportcenteret lukker og vi bliver smidt ud af trampolinerne. På vejen hjem til lejligheden kigger folk mærkeligt. Det går til sidst op for mig at det er på grund af at jeg har shorts på ude i sneen.

 

Picture6Gaden foran vores lejlighed (set fra briternes lejlighed)
22:15 Efter vasketøjet er hængt op til tørre, kommer briterne forbi vores lejlighed. Starwars V bliver sat på (vi så IV’eren igår), og dagen sluttes af på bedste maner.

 

ALLE BILLEDER: Young Guns Collective / MATHIAS SKAARUP & CHRISTOFFER HOLST

 

Young Guns Collective på Instragram: instagram.com/YoungGunsCollective
Young Guns Collective på YouTube: bit.ly/1RnI0vT

 

 

GENSE DE ANDRE “EN DAG PÅ SÆSON” ARTIKELER FRA SIDSTE SÆSON

 

 

 

Jens Peter Frederiksen

Har været en on-and-off del af Riders.dk siden 2011. Jens Peters passion findes i hovedsageligt i skisporten hvor freeride fylder mest. Dog er surfing begyndt at fylde mere og mere. Jens Peter har en kandidat fra CBS og arbejder til daglig med marketing. E: jens@riders.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.